MS a cerut CJ Suceava să îl demită pe managerul Spitalului Județean. Vasile Rîmbu a fost la un pas să fie numit ministrul Sănătății acum cateva luni

Postat la: 25.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

MS a cerut CJ Suceava să îl demită pe managerul Spitalului Județean. Vasile Rîmbu a fost la un pas să fie numit ministrul Sănătății acum cateva luni

Ministerul Sănătății a propus, miercuri, Consiliului Județean Suceava să îl demită pe Vasile Rîmbu din funcția de manager al Spitalului Județean, care a fost închis astăzi după ce 34 de medici și 49 de asistenți medicali și infirmieri s-au infectat cu coronavirus, au declarat reprezentanții Ministerului Sănătății.

5 dintre cele 14 decese cauzate de coronavirus în România s-au înregistrat la pacienți internați la spitalul din Suceava. Spitalul Județean Suceava se află în subordinea Consiliului Județean Suceava. Ministerul Sănătății poate doar să propună demiterea managerului, însă decizia aparține CJ Suceava.

Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean din Suceava a cărui demitere este cerută acum de Ministerul Sănătății, a fost unul dintre favoriții pentru preluarea funcției de ministru al Sănătății în toamna trecută, după căderea Guvernului PSD prin moțiune de cenzură. Potrivit surselor HotNews.ro, Rîmbu, care este apropiat de PNL, a fost vehiculat pentru funcția de ministru al Sănătății înainte ca Victor Costache să fie luat în calcul, însă a refuzat, el preferând la acea vreme să rămână manager la spitalul din Suceava.

loading...
PUTETI CITI SI...