Mircea Beuran anunță că va contesta demiterea sa din funcția de la Floreasca: „Decizia nu este motivată"

Postat la: 07.01.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Mircea Beuran anunță că va contesta demiterea sa din funcția de la Floreasca: „Decizia nu este motivată

Medicul Mircea Beuran a declarat luni, după ce a fost demis de la șefia Secției de Chirurgie a Spitalului Floreasca, că va contesta decizia prin care a fost eliminat din funcție deoarece măsura nu a fost motivată, notează Mediafax. Despre medicii care îl susțin, Beuran spune că aceștia „sesizează pericolul", deoarece sunt mulți șefi de secție care „deranjează".

„Decizia pe care am primit-o nu este motivată, nu am primit niciun raport. (...) Lucrurile acestea m-au surprins, dar pot să afirm totodată că nu sunt niște lucruri normale, adică să poți să-i dai decizia unui om fără să argumentezi, decât o inșiruire de cifre (...) sunt niște acuze generale. Dar probabil că atât este capacitatea acestei comisii", a declarat Mircea Beuran la Antena 3.

Nici amenda de 30.000 lei aplicată spitalului, medicilor și asistentelor care au operat-o pe femeia care a murit după ce a ars nu a fost individualizată, atrage atenția medicul.

„Da, bineînțeles (că va contesta decizia prin care a fost demis - n.r.). Dar chiar mai mult, voi căuta să arăt și lucrurile care gândesc că stau la baza acestei atitudini. Ele (măsurile - n.r.) nu sunt încărcate de discernământ", mai spune medicul.

Despre medicii care au semnat un mesaj prin care își arată susținerea față de el, Beuran spune: „Probabil că sesizează pericolul în care intră spitalul când încep să se decapiteze șefii de secție. Dacă a început cu unul, probabil sunt mai mulți care deranjează".

"În urma analizei întregului material probator avut la dispoziție, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că prof. dr. Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare a secției. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, și decizia încetării contractului de administrare al prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de șef al Secției Clinice de Chirurgie III", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătății va prezenta marți concluziile raportului propriu, instrumentat de Inspecția Sanitara de Stat (ISS) și Corpul de Control al MS și salută totodată decizia managementului de la SCUB, de încetare a contractului de administrare al șefului de secție, care nu a respectat obligațiile contractuale.

De asemenea, ISS a sancționat cu amenzi unitatea spitalicească pentru neregulile găsite, cât și întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei, cuantumul acestora fiind de aproximativ 30.000 de lei.

​Mai mulți medici de la Spitalul de Urgență Floreasca au anunțat că își întrerup activitatea și vor asigura asistență doar pentru urgențele majore, în semn de protest față de sancțiunile dispuse în urma incidentului în care o pacientă a luat foc pe masa de operație.

Pacienta care a luat foc în timpul operației coordonate de chirurgul Mircea Beuran a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului și a fost timp de câteva zile în stare critică, după incident. Ea a murit ulterior.

Săptămâna trecută, Autoritatea Națională pentru Managementul Calității în Sănătate, instituția care acreditează spitalele din România în vederea funcționării, a anunțat că a ridicat acreditarea Spitalului de Urgență Floreasca din București, din cauză că incidentul din sala de operație ar fi trebuit raportat, conform legii, în termen de maximum 24 de ore.

Ridicarea acreditării Spitalului Floreasca reprezintă, însă, doar o sancțiune pe hârtie. Spitalul își va continua activitatea.

loading...
PUTETI CITI SI...