Ministrul Mediului, Costel Alexe, acuzat că a plagiat în lucrarea de doctorat. PSD cere demiterea lui

Postat la: 17.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Ministrul Mediului, Costel Alexe, acuzat că a plagiat în lucrarea de doctorat. PSD cere demiterea lui

Ministrul Mediului, Costel Alexe, ar fi plagiat în lucrarea de doctorat, scrie Reporter de Iași, care publică mai multe pagini identice din lucrarea demnitarului și alte lucrări apărute anterior. Lucrările respective nu apar la bibliografie. El ar fi copiat inclusiv greșelile de tehnoredactare, mai precizează sursa citată.

Costel Alexe și-a susținut teza în domeniul Geografie în septembrie 2012, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Titlul lucrării a fost „Clima și topoclima Municipiului Iași și a ariei metropolitane", iar coordonator științific - profesorul universitar Liviu Apostol.

Pagini întregi din teză provin dintr-un studiu publicat, cu cinci luni mai devreme, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană al Fundației Corona din Iași. Este vorba de „Studiu științific de evaluare a stării de conservare a speciei și habitatelor din situl Natura 2000 ROSCI0221 Sărăturile din Valea Ilenei". Autorii, Costică Mihai și Constantin Cristian Stoleriu, sunt doi universitari din Iași care au întocmit acest studiu în cadrul unui contract atribuit de Fundația Corona. Studiul era necesar elaborării planului de management pentru situl aflat lângă Iași. O bună parte din acest document se regăsește în teza susținută ulterior de Costel Alexe, fără ca acesta să îl menționeze în doctoratul său.

"PSD îi solicită public premierului Orban să îl demită pe Costel Alexe, suspectat că a plagiat în teza de doctorat
Ministrul Mediului Costel Alexe suspectat că a plagiat în teza de doctorat, trebuie demis imediat, conform standardului enunțat chiar de președintele Iohannis!
PSD îi solicită public premierului Orban să semneze astăzi încetarea mandatului acestuia, iar dacă șeful Guvernului ezită să facă asta, Klaus Iohannis trebuie să intervină urgent!
Altfel, înseamnă că PNL reevaluează nu doar corupția și traseismul, ci și plagiatul. La guvernare, nici plagiatul nu li se mai pare dureros ca o plagă, ci tinde să fi devenit obișnuit ca o șpagă!", au scris reprezentanţii PSD pe pagina de Facebook.

loading...
PUTETI CITI SI...