Ministrul Finanțelor face un anunt pentru toți consumatorii de alcool: Acciza prin care prețul crește ar putea avea altă formă

Postat la: 18.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Ministrul Finanțelor face un anunt pentru toți consumatorii de alcool: Acciza prin care prețul crește ar putea avea altă formă

Reuniunea ECOFIN a miniștrilor de Finanțe din UE, prezidată de ministrul Eugen Teodorovici ar putea ajunge vineri la un acord privind structura accizelor la alcool, cât și regimul general al acestora.

„Dorința noastră e să ajungem la un acord pe ambele directive, atât directiva legată de structura accizelor la alcool, cât și regimul general. Lucrurile sunt oricum avansate ca și discuții, sperăm să fie un accept al participanților. Sunt discuții încă, vor fi discuții astăzi, sunt diferite propuneri, sunt țări care desigur au alte opinii, o să vedem care sunt și argumentele, dacă mai sunt vizavi de propunerile pe care România le-a făcut. Mă bucur că sunt și alte state, precum Ungaria și alte state membre, care au înțeles și susțin și ele alături de noi aceste propuneri. Sper totuși, la final de zi, să avem un accept pe ambele directive, pentru că asta a fost intenția România, strategia noastră a fost aceea de a obține un accept pe ambele directive", a declarat ministrul la sosire.

Alte teme care vor fi discutate sunt impozitarea digitală în context internațional, precum și semestrul european 2019. Președinția Consiliului și Comisia vor prezenta principalele rezultate ale reuniunilor de primăvară ale G20, FMI și Băncii Mondiale și vor finaliza pregătirile pentru reuniunea G20 din iunie din Japonia. De asemenea, Comisia urmează să prezinte rezultatele primei reuniuni a coaliției pentru acțiuni în domeniul climei a miniștrilor de finanțe.

 

loading...
PUTETI CITI SI...