Meteorologii avertizează! Vreme neobișnuită în România. Prognoza pe 3 luni

Postat la: 07.06.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Meteorologii avertizează! Vreme neobișnuită în România. Prognoza pe 3 luni

Meteorologii avertizează că vara asta va aduce fenomene extreme în România. Vom avea parte de o vara toridă cu furtuni violente.

Prognoza meteo arată că apariţiei furtunilor cu fulgere este ridicată pe parcursul următoarelor trei luni. Comparativ cu anii trecuţi, prognoza meteo anunţă în această vară valori termice ridicate, dar mult mai bogată în precipitaţii.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse sâmbătă între 24 şi 32 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 11 şi 21 de grade. Şi duminică, gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat în cea mai mare parte a ţării. Îndeosebi după-amiaza şi seara şi cu precădere în regiunile sudice, estice, centrale şi la munte, vor fi înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate şi va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 32 de grade, iar cele minime între 10 şi 21 de grade, potrivit ANM.

Prognoza meteo în luna iunie: Luna iunie debutează cu cer parţial noros şi posibilitatea de averse. Temperaturile se vor situa în prima săptămână între 26 -28 grade C, iar cele minime de 15-17 grade C. Atmosfera nu va prezenta modificări speciale până către finalul lunii când valorile în termometre cresc până la 30 de grade, dar apar şi aversele însoţite de furtuni cu fulgere

Prognoza meteo în luna iulie: În România, temperaturile maxime absolute au fost de 44,3 grade Celsius, raportate la Calafat în anul 2007, în timp ce temperatura minimă lunară a coborât la -8 grade Celsius, aceasta datând din anul 1933, de la staţia meteorologică Vf. Omu,. Vremea în iulie 2019 aduce temperaturi maxime de 31-32 de grade C, dar şi furtuni cu fulgere. Spre finalul lunii iulie şi începutul lunii august, se întrevede o răcire a vremii. Valorile termice vor mai scădea cu cel puţin trei grade C, iar un nou val de ploi îşi face apariţia, conform datelor privind caracterizarea climatică a lunii iulie publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Prognoza meteo în luna august: Luna august indică temperaturi care nu vor depăşi 31 de grade C, în timp ce minimele termice ale lunii vor coborî până la 17, respectiv 14 grade C.

loading...
PUTETI CITI SI...