Medic ginecolog din Târgoviște, prins în flagrant când primea 1.400 de lei de la soțul unei femei pe care urma să o asiste la naștere

Postat la: 13.02.2020 15:54 | Scris de: ZIUA NEWS

Medic ginecolog din Târgoviște, prins în flagrant când primea 1.400 de lei de la soțul unei femei pe care urma să o asiste la naștere

Un medic ginecolog de la Spitalul Județean din Târgoviște a fost prins în flagrant de ofițerii Direcției Generale Anticorupție când primea 1.400 lei de la soțul unei femei pe care urma să o asiste la naștere. Suma cerută inițial de medic ar fi fost de 1.750 de lei.

Denunțul a fost făcut chiar de femeia care urma să nască prin cezariană, iar procurorii și ofițerii DGA au organizat flagrantul, care a avut loc la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Medicul ginecolog a fost reținut imediat și urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru luare de mită. Medicul este pensionar, dar avea încheiat un contract de servicii cu spitalul.

Soțul femeii care l-a denunțat pe medicul ginecolog care a cerut mită acuză faptul că soția sa a fost înjurată în spital și că personalul medical ar face presiuni asupra ei: "Să trăiți, ma scuzați ca va deranj din nou dar este o problema foarte gravă din punctul meu de vedere cu soția mea la spital, de dimineață la ora 6:30 o asistentă și nu prea voia sa ii facă tratamentul pe motiv ca "l-a aranjat pe doctor" iar acum 30 de minute a venit un domn doctor ginecolog Tomescu a întrebat-o dacă ea e, iar când a ieșit din salon a înjurat-o de toate alea și avea și el o pacienta cu soția în salon operata ieri și a mutat-o din acel salon".

Mesajul soțului femeii a fost publicat de deputatul USR Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook. Emanuel Ungureanu dezvăluie că el este cel care a îndemnat familia să îl denunțe pe medicul care a cerut mită. "Astăzi, ofițerii DGA Târgoviște au arestat un medic ginecolog care a pretins 1500 de lei mită unui cuplu sărac dintr-un sat din Dâmbovița. Medicul i-a pretins bani soțului, șpaga trebuia dată după intervenție și a fost împărțită ulterior între ginecolog, anestezist și o asistentă de la sală. Medicii și asistentele din spital au reacționat prompt împotriva victimei șpăgarilor, colegial, frumos, nu?", a scris Emanuel Ungureanu. "Rog public instituțiile statului să protejeze această familie și medicii și asistentele care le plâng de milă colegilor șpăgari și fac presiuni asupra acestei familii să fie aspru pedepsiți!" este mesajul postat de Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, pe pagina sa de Facebook.

loading...