Luni, 30 martie, începe testarea în masă a bucureștenilor pentru coronavirus. Iată cum se va desfășura acțiunea

Postat la: 27.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Luni, 30 martie, începe testarea în masă a bucureștenilor pentru coronavirus. Iată cum se va desfășura acțiunea

Medicul Adrian Streinu-Cercel - managerul Institutului de Boli Infecioase "Matei Balș" - a anunţat, în timpul întîlnirii pe care a avut-o la Primăria Capitalei, că va fi testat pentru coronavirus un eşantion de 10.514 persoane din Bucureşti.

Primăria Capitalei va achiziționa, în acest sens, 4.000 de teste pentru coronavirus, iar fiecare primărie de sector câte 1.000 de teste COVID-19. Trebuie menționat că echipele de testare nu vor intra în casele locuitorilor testați. Cetățenii vor fi chemaţi în faţa blocului prin intermediul preşedinţilor de asociaţii de locatari, iar rezultatele - a asigurat Adrian Streinu-Cercel - vor fi obţinute în 15-20 de minute şi vor fi transmise prin SMS persoanelor testate.

Dacă o persoană va fi testată pozitiv, întreaga scară de bloc va intra în carantină, iar locatarii vor fi testați, la rândul lor. Din cele declarate de medicul Adrian Streinu-Cercel, populaţia Capitalei va fi împărţită pe categorii de vârstă:

- 0-19 ani
- 20-44 ani, 45-64 ani
- 65-79 ani
- peste 80 de ani.

"Pentru că 80% din persoanele care sunt infectate cu COVID-19 fac forme uşoare şi medii, pe care uneori nici nu le conştientizează şi astfel îi infectează şi pe cei din jur, care pot face forme severe", a explicat managerul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș".

loading...
PUTETI CITI SI...