Ludovic Orban, despre majorarea salariului minim: „Drumul spre iad e pavat cu bune intenții"

Postat la: 08.11.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Ludovic Orban, despre majorarea salariului minim: „Drumul spre iad e pavat cu bune intenții

Premierul Ludovic Orban a declarat că pentru a stabili salariul minim, România trebuie să țină cont de o formulă de calcul stabilită de UE în 2015, bazată pe indicatori obiectivi. Mai mult, Orban a subliniat, în ceea ce privește majorarea salariului minim, că "drumul spre iad e pavat cu bune intenții", scrie Antena 3.

"De multe ori, stabilirea salariului minim se întoarce tocmai împotriva celor pentru care măsura este luată, pentru că foarte mulți își pierd locul de muncă dacă salariul minim se duce mult mai sus decât nivelul la care este suportat, pentru că foarte multe companii, în momentul în care nu mai au profitabilitate, fie își încetează activitatea, fie se mută în altă parte, unde găsesc mână de lucru mai ieftină", a declarat, vineri, Ludovic Orban în cadrul evenimentului Topul Național al Firmelor Private din România. Orban a explicat că Guvernul va crește salariul minim astfel încât să genereze și creștere economică.

"Aici trebuie făcute analize foarte serioase, pentru că mărirea salariului minim reprezintă un cost pentru fiecare companie. Nu poți să mărești numai salariul minim, există o grilă de salarizare care este stabilită în funcție de ierarahia și de valoarea muncii fiecărui angajat din firma respectivă, ori creșterea costului nu e numai creșterea costului cu salariul minim pentru persoanele care au salariul minim, ci este o creștere care îți afectează toți angajații din companie. Vom creșete salariul minim astfel încât să facem bine economiei, să generăm pe de o parte și un avantaj pentru cei care lucrează pe salariul minim să aibă o creștere, dar să dăm și un stimul mediului de afaceri și nu să creăm o frână sau un handicap pentru mediul de afaceri", a precizat Ludovic Orban.
Alegeri prezidențiale 2019. Secțiile de votare din Italia, Spania, Franța și Germania au fost deschise.

loading...
PUTETI CITI SI...