Liga Studenților Români din Străinătate organizeaza un set de trei conferinte exceptionale pe tema Future Skills & Future Work

Postat la: 03.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Liga Studenților Români din Străinătate organizeaza un set de trei conferinte exceptionale pe tema Future Skills & Future Work

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) organizeaza evenimentul Future Skills & Future Work pentru a atrage atentia asupra dificultatilor cu care se confrunta tinerii la angajare, atat actuale cat si viitoare. Mai jos putei afla detalii despre dezideratele Ligii, cat si despre derularea acestui eveniment.

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studențiilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acțiune. Promovează inițiativa, profesionalismul și solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României și o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară. Obiectivul principal este de a apăra și promova drepturile și interesele academice, profesionale, sociale și culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

Ce isi propune acest eveniment?

Evenimentul LSRS, Future Skills & Future Work, a fost creat pentru a atrage atentia asupra dificultatilor cu care se confrunta tinerii la angajare, atat actuale cat si viitoare. De asemenea, ne propunem sa identificam abilitatiile necesare pentru a face fata nevoiilor schimbatoare din piata de munca. Cu ajutorul invitatilor nostrii, experti din domenii precum inovatie, mediul de bussines si administratie publica, discutiile o sa abordeze probleme reale de care stundentii se vor lovi la iesirea din facultate si o sa propuna modalitati de rezolvare bazate pe ani de experienta.

Care sunt job-urile viitorului?

Este greu să definim exact cum vor arăta job urile viitorului. Putem însă invăța din trecut de la revoluția industrială, și cum aceasta deși a automatizat multe din meseriile facute de oameni, a creeat mai multe job uri ca inainte. Dezvoltarea continua a Inteligentei Artificiale va face ca in cele din urma peste jumatate din locurile actuale de munca sa dispara. Multe din meseriile de astazi vor disparea insa majoritatea companiilor mari au deja politici implementante pentru a isi reorienta angajatii. Este deja o certitudine ca aptitudinea esentiala a urmatoarelor decenii va fi capacitatea de adaptare constanta a angajatului.

Sunt studentii romani de pretutindeni pregatiti pentru joburile viitorului?

Sansele difera pentru stundetii romani in functie de Universitatea la care studiaza. Unele sunt mai bine conectate la mediul de afaceri si societate, iar aceasta apropiere le ofera o perspectiva mai buna asupra abilitatilor pe care sa le transmita studentilor. Daca ar fi sa judecam dupa preferintele studentilor romani, acestia par constienti de provocarile pe care le aduce viitorul, un numar mare dintre ei alegand sa studieze programare, inginerie sau managementul afacerilor.

Descrierea evenimentului:

Evenimentul Future Skills & Future Work dă startul unei serii de 3 conferințe cu scopul întocmirii unui raport care va conține o serie de propuneri și va fi înaintat Ministerului Educației Naționale. Totodată, prin aceste conferințe se dorește și conștientizarea trendului de schimbare/ adaptare a abilităților / skill-urilor la viitoarele cereri ale pieței muncii.

Prima conferinta va avea loc la Romexpo, Pentagon Events, pe data de 10 Septembrie, ora 18:00. Evenimentul are ca tematica o dilema actuală pentru studenții și societatea de astăzi și anume joburile viitorului precum și skill-urile de care vom avea nevoie pe piața muncii.

Prima conferinta a avut deadline de inscriere la 1 septembrie. Următoarele 2 conferințe vor fi programate în luna Octombrie, respectiv Noiembrie ale acestui an. Detalii AICI.

loading...
PUTETI CITI SI...