JP Morgan: Riscurile sunt la cel mai scăzut nivel din ultima perioadă, e momentul tranzacţiilor

Postat la: 31.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

JP Morgan: Riscurile sunt la cel mai scăzut nivel din ultima perioadă, e momentul tranzacţiilor

Stimulentele fiscale și prețurile reduse sunt condiții propice pentru tranzacțiile la bursă. SUA a dat stimulente fiscale de două mii de miliarde de dolari, iar singura incertitudine rămâne evoluția din următoarea perioadă a COVID-19.

Majoritatea activelor de risc, printre care acţiunile şi creditele corporative sunt la cele mai scăzute cote ale acestei recesiuni, spun analiştii JP Morgan, potrivit Business Insider.

Stimulentele fiscale de două mii de miliarde de dolari acordate din Statele Unite, preţurile aflate la nivel de recesiune şi inversarea alocării activelor sunt criteriile care au fost îndeplinite, spun reprezentanţii băncii, în timp ce justifică „adăugarea unui risc selectiv", pentru următoarele săptămâni. Aceste condiţii fac mai agreabile investiţiile pentru cei care doresc să îşi mărească veniturile în trimestrul al doilea.

Cel mai mare risc pentru pieţele financiare rămâne răspândirea coronavirusului în Europa şi SUA. Rata celor infectaţi este „prea mare pentru a spune cu încredere" că măsurile vor combate virusul până în a doua jumătate a anului 2020, notează echipa condusă de John Normand.

loading...
PUTETI CITI SI...