Italia a extins carantina de 14 zile pentru persoanele care intra in tara din Bulgaria si Romania

Postat la: 31.07.2020 17:36 | Scris de: ZIUA NEWS

Italia a extins carantina de 14 zile pentru persoanele care intra in tara din Bulgaria si Romania

Italia a anuntat vineri extinderea unei reguli de carantina de 14 zile pentru persoanele care sosesc din Bulgaria si Romania, informeaza DPA.

Masura fusese adoptata saptamana trecuta ca parte a masurilor impotriva extinderii infectarilor cu coronavirus si ar fi incetat vineri. Ministerul Sanatatii nu a stabilit o noua data de expirare.

De asemenea, potrivit ministrului sanatatii Roberto Speranza, persoanelor care vin din Algeria nu li se mai permite intrarea in Italia, cu exceptia "unor motive de urgenta dovedite''.

In Italia, noua epidemie de coronavirus a depasit faza critica, dar cresterea recenta a numarului de cazuri noi a fost partial legata persoane venite din strainatate.

Joi au fost 386 de cazuri noi, in crestere de la 298 miercuri, aducand numarul total de infectii la 247.158. S-au inregistrat si trei noi decese, al caror total a ajuns la 35.132.

Guvernul italian a prelungit joi starea de urgenta pana pe 15 octombrie pentru a gestiona pandemia de COVID-19, dupa ce a obtinut sprijinul parlamentului, dar fara sustinerea opozitiei de dreapta. Starea de urgenta a fost decretata initial pe 31 ianuarie, cand a inceput criza sanitara, si urma sa expire vineri.

loading...