Istoria umanității se schimbă radical: Originile omului nu sunt în Africa, ci lângă România! VIDEO

Postat la: 05.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Istoria umanității se schimbă radical: Originile omului nu sunt în Africa, ci lângă România! VIDEO

Un grup internațional de oameni de știință de la universități din Turcia, Canada și Țările de Jos, care a efectuat un studiu amplu publicat în revista Nature Communications Biology pe 23 august 2023, a făcut o descoperire de senzație ce ar putea schimba istoria omenirii.

Experții au găsit rămășitele unei maimuțe antice de acum 8,7 milioane de ani în Turcia, în apropiere de România, ceea ce ar indica faptul că oamenii ar fi putut evolua mai întâi în Europa și nu în Africa cum s-a crezut până acum.

Totul a început cu descoperirea unui craniu de maimuță antic, numit Anadoluvius turkae. Craniul a fost găsit în Cankiri din Turcia și pare să aibă cel puțin 8,7 milioane de ani. Dacă aceste afirmații se vor confirma, atunci aceasta ar însemna că maimuțele în Europa au existat cu mult înainte de a ajunge să ocupe Africa, deoarece nicio urmă de hominini timpurii, inclusiv oameni și maimuțe africane, nu se găsește în Africa până acum șapte milioane de ani, potrivit The Telegraph.

„Descoperirile noastre sugerează în continuare că homininii nu numai că au evoluat în vestul și centrul Europei, ci și-au petrecut peste cinci milioane de ani evoluând acolo și răspândindu-se în estul Mediteranei înainte de a se dispersa în cele din urmă în Africa, probabil ca o consecință a schimbării mediului și a diminuării pădurilor", a spus profesorul David Begun, de la Departamentul de Antropologie de la Universitatea din Toronto, Canada.

„Aceste descoperiri contrastează cu concepția de lungă durată conform căreia maimuțele africane și oamenii au evoluat exclusiv în Africa. Aceste noi dovezi susțin ipoteza că homininii au provenit din Europa și s-au dispersat în Africa împreună cu multe alte mamifere în urmă cu nouă milioane de ani, deși încă nu s-a dovedit definitiv", a spus Begun.

„Pentru asta, trebuie să găsim mai multe fosile din Europa și Africa cu vechime între șapte și opt milioane de ani pentru a stabili o legătură definitivă între cele două grupuri."

Craniul bine conservat a fost descoperit în 2015, dar experții își dau seama abia acum de adevărata lui semnificație. Cercetătorii cred că Anadoluvius era aproape de dimensiunea unei femele de gorilă, trăia într-o pădure uscată și probabil a petrecut mult timp pe pământ.

Alături de craniul din același strat de fosile, experții au găsit dovezi ale rămășițe de girafe, facocei, rinoceri, diverse antilope, zebre, elefanți, porcupini, hiene și carnivore asemănătoare leilor.

Toate animalele sunt asociate în mod obișnuit cu pajiștile africane și pădurile uscate de astăzi. Experții cred că această comunitate ecologică s-a dispersat în Africa din estul Mediteranei, cândva după aproximativ opt milioane de ani în urmă.

„Înființarea faunei moderne africane de țară deschisă din estul Mediteranei este cunoscută de mult, iar acum putem adăuga la lista de strămoși inițiali ai maimuțelor africane și ai oamenilor", a spus profesorul Ayla Sevim Erol, de la Departamentul de Antropologie. la Universitatea Ankara, Turcia.

loading...
PUTETI CITI SI...