Infecţii nosocomiale ascunse în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Poliţia face anchetă

Postat la: 01.11.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Infecţii nosocomiale ascunse în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Poliţia face anchetă

Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, a spus că se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracţiunii de neglijenţă în serviciu.

Consilierul judeţean Victor Banţa (PNL) a precizat că a făcut sesizări după ce a primit un răspuns oficial din partea conducerii Spitalului Judeţean în care se menţionează că nu au fost înregistrate infecţii nosocomiale, deşi într-un alt document se menţionează că la o anumită secţie au fost zeci de cazuri de acest fel: „Există un referat în care se constată zeci de infecţii într-o secţie a spitalului de natură chirurgicală, unde se lucrează cu bisturiul, cu aparatură minim invazivă. Sunt expuşi atât angajaţii secţiei, cât şi din alte secţii, precum şi pacienţii. Văzând acel referat, am solicitat un răspuns pe baza Legii nr. 544 a liberului acces la informaţiile de interes public, după ce documente publice arătau că în zona respectivă în ultimii trei ani au fost zero infecţii nosocomiale".
Verificări ale Corpului de control al Ministrului Sănătăţii

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a fost implicat, în ultima perioadă, într-o serie de scandaluri. Ultimul vizează modul în care se păstrau o serie de substanţe, unele folosite la dezinfectarea instrumentarului medical, care erau depozitate într-o magazie în care ploua prin acoperiş, iar pereţii erau mucegăiţi, astfel încât nu se respectau condiţiile cu privire la temperatura de păstrare sau la umiditate. „O angajată a fost pusă să tragă formol cu gura cu un furtun. Oamenii se plâng de condiţiile de acolo şi au făcut o serie de memorii, dar nu au fost băgaţi în seamă", a spus Cristi Aldescu, preşedintele Federaţiei Sindicale Ambu - San. De asemenea, acesta a sesizat faptul că şi alimentele folosite în prepararea mâncării bolnavilor sunt păstrate în condiţii improprii.

Corpul de control al Ministrului Sănătăţii a efectuat în acest an o verificare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, în urma căreia s-ai constatat o serie de nereguli grave. Astfel, nu se asigura mentenanţa pentru o serie de aparate de bază, unele contracte de achiziţie au fost divizate pentru a se evita organizarea de licitaţii.

loading...
PUTETI CITI SI...