Incepe nebunia globalistă la criza petrolului: IEA propune zile fără mașini, limite de viteză, telemuncă și mai puțin aer condiționat!

Postat la: 19.03.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Incepe nebunia globalistă la criza petrolului: IEA propune zile fără mașini, limite de viteză, telemuncă și mai puțin aer condiționat!

Agenţia Internaţională a Energiei face apel la consumatorii din națiunile avansate să reducă cererea de produse pe bază de petrol - stârnind amintiri din anii 1970 și 1980 - în timp ce lumea se confruntă cu perspectiva de a pierde trei milioane de barili pe zi din producția rusă de petrol, notează Sky News.

Limite de viteză mai scăzute, mai multă muncă la domiciliu și duminica fără mașini ar putea ajuta lumea să evite o criză a aprovizionării cu petrol cauzată de războiul din Ucraina, susține Agenția Internațională a Energiei (IEA).

Organismul interguvernamental le-a sugerat, de asemenea, șoferilor să folosească mașinile în comun și să dea mai încet aerul condiționat în vehicule, ca parte a unui plan în zece puncte despre care a spus că va „reduce presiunea prețurilor resimțită de consumatorii din întreaga lume".

Măsurile ar putea, de asemenea, să reducă daunele economice și să micșoreze veniturile energetice ale Rusiei, precum și să aibă avantajul suplimentar de a muta cererea de petrol pe o „cale mai durabilă" în drumul către zero net, a spus IEA.

Recomandările sale către consumatori și guverne vin la câteva zile după ce agenția a declarat că lumea se confruntă cu „ceea ce s-ar putea transforma în cea mai mare criză a aprovizionării din ultimele decenii".

IEA a fost înființată în anii 1970, când economiile globale au fost lovite de șocuri energetice, iar ideea de a reduce cererea ar putea trezi amintiri despre măsurile luate în acel deceniu.

În 1973, o limită de viteză de 50 mile pe oră a fost introdusă pe toate drumurile din Marea Britanie ca măsură temporară de reducere a consumului de combustibil.

Raportul IEA de săptămâna aceasta a avertizat că de luna viitoare trei milioane de barili pe zi din producția de petrol rusă ar putea fi „închise", pe măsură ce sancțiunile vor intra în vigoare și cumpărătorii evită exporturile.

Dar a spus că, dacă ar fi adoptate integral în economiile avansate, măsurile pe care le solicită ar reduce cererea de petrol cu ​​2,7 milioane de barili pe zi în decurs de patru luni - echivalent cu cererea de petrol a tuturor mașinilor din China.

„Acest lucru ar reduce semnificativ tensiunile potențiale într-un moment în care o cantitate mare de provizii rusești ar putea să nu mai ajungă pe piață și sezonul de vârf al cererii din iulie și august se apropie", a spus AIE.

„Măsurile ar avea un efect și mai mare dacă ar fi adoptate parțial sau integral și în economiile emergente".

Deoarece cea mai mare parte a cererii de petrol provine din transport, planul se concentrează pe „cum să folosiți mai puțin petrol pentru a transporta oameni și bunuri de la A la B" - bazându-se pe măsuri care au fost deja utilizate.

Directorul executiv al IEA, Fatih Birol, a declarat: „Ca urmare a agresiunii îngrozitoare a Rusiei împotriva Ucrainei, este posibil ca lumea să se confrunte cu cel mai mare șoc al aprovizionării cu petrol din ultimele decenii, cu implicații uriașe pentru economiile și societățile noastre.

Șoferii se confruntă deja cu prețuri record la combustibil, după ce războiul din Ucraina a împins prețul petrolului la peste 100 de dolari pe baril.

loading...
PUTETI CITI SI...