Hyundai prezintă un vehicul zburător electric dezvoltat cu Uber: altitudine de zbor de până la 600 de metri și autonomie de 100 de kilometri

Postat la: 08.01.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Hyundai prezintă un vehicul zburător electric dezvoltat cu Uber: altitudine de zbor de până la 600 de metri și autonomie de 100 de kilometri

Hyundai a prezentat un vehicul zburător electric dezvoltat în parteneriat cu Uber care poate atinge altitudini de până la 600 de metri și are o autonomie de 100 kilometri.

Vehiculele zburătoare de mici dimensiuni pentru transportul pasagerilor pe distanțe scurte și medii sunt mai aproape de realitate. Cu ocazia târgului de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas, Hyundai a dezvăluit că va produce în serie un vehicul zburător dezvoltat în parteneriat cu serviciul de ride-hailing Uber.

Noul vehicul electric a primit numele S-A1 și are o serie de caracteristici împrumutate de la elicoptere, întrucât este capabil să decoleze și să aterizeze în plan vertical și oferă spațiu suficient pentru 4 pasageri. Vehiculul poate zbura la o altitudine cuprinsă între 300 și 600 de metri și atinge o viteză maximă de 290 km/h. Constructorul asiatic nu a dezvăluit capacitatea bateriei, însă menționează că autonomia este de circa 100 kilometri, iar o sesiune rapidă de încărcare durează doar 5-7 minute.

În faza inițială, noul vehicul va avea un pilot uman, însă versiunile ulterioare vor fi complet autonome. Hyundai S-A1 este un vehicul de tip PAV (Personal Air Vehicle - vehicul aerian personal) și a fost dezvoltat pe baza unui design realizat de inginerii diviziei Uber Elevate. Practic, inginerii Uber au realizat un design pentru un vehicul zburător, iar acesta poate fi utilizat de orice companie interesată, Hyundai devenind primul producător auto care și-a manifestat interesul pentru un astfel de program.

Pentru moment, Hyundai nu a menționat exact când va începe producția de serie a vehiculului zburător și nici orașele în care acesta va fi disponibil prin intermediul viitorului serviciu Uber Air. Cel mai probabil, Uber va avea nevoie și de o serie de autorizații din partea autorităților locale pentru a putea furniza un serviciu de ride-hailing bazat pe astfel de vehicule zburătoare.

loading...
PUTETI CITI SI...