Google și Youtube, amendate pentru că au colectat informații personale ale copiilor

Postat la: 04.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Google și Youtube, amendate pentru că au colectat informații personale ale copiilor

Google și YouTube vor plăti o amendă de 170 de milioane de dolari, în Statele Unite, pentru că au colectat informații de la utilizatori minori, fără acordul părinților, pentru a-i permite să facă publicitate țintită.

Google și YouTube, acuzate că au încălcat legea privind expunerea copiilor la videouri nepotrivite sau pentru colectarea datelor persoane despre ei, vor plăti 170 de milioane amendă în Statele Unite, a comunicat miercuri agenția pentru protecția consumatorilor, relatează AFP.

Acordul amiabil, care trebuie încă să primească undă verde de la Ministerul Justiției, este cel mai important până la această dată într-un caz care implică protecția vieții private a copiilor.

În aprilie 2018, 23 de organizații de apărare a drepturilor copiilor, a depus o plângere la agenția pentru protecția consumatorilor. Acestea au acuzat YouTube că a colectat informații personale a minorilor (localizare, aparat folosit, numere de telefon) fără știința părinților, pentru a-i permite să facă publicitate țintită.

loading...
PUTETI CITI SI...