Gabriel Leș: achiziția de corvete militare, rezolvată în trei săptămâni. Fie se reia licitatia, fie se anuleaza!

Postat la: 19.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Gabriel Leș: achiziția de corvete militare, rezolvată în trei săptămâni. Fie se reia licitatia, fie se anuleaza!

Înzestrarea Armatei României a fost unul dintre subiectele fierbinți atinse de ministrul apărării Gabriel Leș (foto), în cadrul conferințe de presă care a avut loc, joi, la sediul MApN.

Oficialul Guvernului a precizat că România a trimis, deja, toate documentele către Portugalia pentru a achiziționa alte cinci aeronave F-16 modernizate care să completeze actuala escadrilă 53, unde au fost cumpărate 12 de astfel de avioane de vânătoare. „Sper ca în acest an să semnăm contractul pentru cinci avioane", a spus Gabriel Leș.

Ministrul a precizat că MApN dorește achiziționarea altor 36 de aeronave militare noi, însă tot F 16 și nu F 35, cum s-a vehiculat. „F-35 pentru noi, în acest moment, este prea mult", a spus Leș. Pe de altă parte, ministrul a declarat că, „în 2-3 săptămâni", s-ar putea încheia procedura pentru demararea licitației de achiziționare a patru corvete ultramoderne, în valoare totală de 1,6 miliarde de euro. Deocamdată, MApN a suspendat procedura de achiziţie.

În context, Gabriel Leș a adăugat că, în curând, se va decide și dacă România va continua colaborarea cu nemții de la Rheinmetall pentru construcția unui nou transportor amfibiu blindat 8X8 „Agilis" sau cu americanii de la General Dynamics, pentru fabricarea de transportoare grele, Piranha 5. „Cert este că, indiferent de partener, aceste transportoare vor fi fabricate la Uzina Moreni", a subliniat Gabriel Leș.

loading...
PUTETI CITI SI...