Fostul contabil al Episcopiei Hușilor a fost găsit spânzurat de fiul său

Postat la: 06.01.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Fostul contabil al Episcopiei Hușilor a fost găsit spânzurat de fiul său

Un bărbat de 48 de ani, în trecut contabil-șef al Episcopiei Hușilor, s-a sinucis, duminică seară, la Iași. Marius Genes s-a spânzurat în locuința sa din satul Dancu. Bărbatul locuia singur și a fost găsit de către fiul său, care a și sunat la 112 și a anunțat ce s-a întâmplat.

"În cauză a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. S-a dispus efectuarea necropsiei și cercetările continuă", a precizat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Bărbatul și-a dat demisia din funcția de contabil al Episcopiei Hușilor în 2018, după ce Poliția din Vaslui a deschis un dosar penal cu privire la detunarea unei sume de 30.000 de lei. Genes a ocupat timp de 19 ani funcția de contabil la episcopie și ar fi urmat să fie pus sub acuzare penală.

Totul ar fi început în 2016, când Primăria Stănilești a alocat suma de 30.000 de lei parohiei din satul Chersăcosu, pentru efectuarea unor lucrări de consolidare la lăcașul de cult. Preotul din satul respectiv a mers la Episcopia Hușilor pentru a depune documentația necesară în vederea obținerii unor avize. Aici ar fi fost preluat de contabilul Marius Genes, care i-ar fi spus că vrea să îl ajute, dar pentru aceasta banii primiti de la Primăria Stănilești trebuie să ajungă la el.

Banii i-ar fi fost dați cash contabilului de la Episcopie, dar, cum timpul a trecut, iar lucrările la biserică erau inexistente, s-au sesizat autoritățile.

loading...
PUTETI CITI SI...