Fost jurnalist, care a condus drogat, trimis în judecată după 4 ani de la faptă

Postat la: 03.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Fost jurnalist, care a condus drogat, trimis în judecată după 4 ani de la faptă

Mihai Munteanu, fost jurnalist Rise Project, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În câteva luni, fapta urma să se prescrie.

Fostul jurnalist a fost oprit în trafic de către polițiștii bucureșteni, în seara zilei 7 martie 2019. Testat cu aparatul Dräger, Munteanu a ieșit pozitiv la consumul de substanțe psihoactive. El a fost dus, ulterior, la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici", pentru prelevarea de probe - urină și sânge. Analizele au confirmat că Munteanu era drogat în momentul în care a fost oprit în trafic. De altfel, el a recunoscut că era „fumat" atât în fața polițiștilor, cât și în spațiul public. A fost un control de rutină, fapt recunoscut chiar de Mihai Munteanu. Într-un interviu, fostul jurnalist a afirmat că nu s-a drogat singur în mașină, ci cu un amic... polițist.

„M-a prins fumat la volan. Dar nu cu droguri la mine. (...) Dar mi l-am asumat cu toate consecințele sale. M-am dus cuminte cu polițiștii la IML, mi-au luat sânge, am recunoscut fapta și cam asta e. Aștept să mă cheme oamenii, să urmeze cursul. (...). Am forțat un galben ca prostul, în sensul că am oprit după semafor. Un polițist de la rutieră s-a apropiat de mine și mă certa milițienește, așa, din mijlocul străzii. Dar, deși era martie, eu eram cu geamurile larg deschise ca să iasă fumul. Și omul a simțit, a devenit grav, m-a tras pe dreapta", a povestit fostul jurnalist.

„Eu fumasem cu cineva în mașină. Amuzant că tot cu un polițist. Mi-a pus în brațe un test și mi-a zis „prietene, suflă în asta". Eu știam cam ce-o să iasă, nu mi-am propus să-l mint, că mă mai făceam și de râs. Nu e nimic conspiraționist aici. Am făcut o tâmpenie, îi suport bucuros consecințele, dar nu e regizată de nimeni", a povestit Mihai Munteanu.

Poliția Rutieră a pornit urmărirea penală chiar pe 7 martie 2019, ziua în care Mihai Munteanu a fost prins drogat la volan, cercetările fiind făcute „in rem", dar dosarul penal a fost deschis la Parchet abia după un an, în 2020 (2649/P/2020). Deși aveau toate datele infracțiunii, procurorii au mai avut nevoie de încă doi ani ca să-l ridice pe Mihai Munteanu la „rangul" de suspect. Astfel, abia în februarie 2022 Parchetul a dispus urmărirea penală față de persoana fizică Mihai Munteanu. Despre polițistul pe care Munteanu l-a menționat că s-au drogat împreună nu se știe nimic.

loading...
PUTETI CITI SI...