Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestat. Metoda prin care polițiștii au intrat în ambasadă

Postat la: 11.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestat. Metoda prin care polițiștii au intrat în ambasadă

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestat astăzi la Ambasada Ecuadorului la Londra de către agenții Serviciului de Poliție Metropolitană (MPS). El a fost reținut într-o secție de poliție din centrul capitalei, unde va rămâne până când va fi prezentat instanței - cât mai curând posibil -, a anunțat Scotland Yard.

Julian Assange a pledat nevinovat la acuzația de sustragere de la mandatul de extrădare emis de Suedia, joi, în fața magistraților britanici. Departamentul de Justiție al SUA a transmis că Assange este pasibil de o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare. El a fost arestat în temeiul unui mandat emis de Curtea Magistraților din Westminster în data de 29 iunie 2012 pentru evitarea justiției, spune Scotland Yard, potrivit The Thelegraph.

WikiLeaks - URGENT: "Ecuador a încheiat ilegal azilul politic acordat lui Assange, încălcând dreptul internațional. A fost arestat de poliția britanică în interiorul ambasadei în urmă cu câteva minute", este anunţul de pe site-ul oficial WikiLeaks.

Julian Assange a fugit la ambasada ecuadoriană din 2012 pentru a evita extrădarea în Suedia, unde a fost acuzat de un presupus viol. El a rămas sub un mandat britanic de arestare pentru încălcarea condițiilor în acest caz suedez. S-a temut, în caz de arestare, că va fi extrădat în Statele Unite şi judecat pentru publicarea în 2010 pe site-ul său a mii de documente confidențiale ale Departamentului de Stat al SUA și Pentagonului.

loading...
PUTETI CITI SI...