Fifor: Dan Nica nu a fost respins. Dacă va fi respins, avem a doua propunere aprobată de CEx

Postat la: 09.10.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Fifor: Dan Nica nu a fost respins. Dacă va fi respins, avem a doua propunere abrobată de CEx

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a afirmat, marți seară, la Antena 3, că Dan Nica nu a fost respins de Comisia Europeană pentru funcția de comisar european, însă dacă acest lucru se va întâmpla, PSD va merge cu altă propunere, respectiv cu Gabriela Ciot, votată de altfel în Comitetul Executiv al formațiunii.

„Presupunând prin absurd că Nica ar fi respins, mergem cu altă propunere. Nu este niciun fel de problemă. Există și o a doua propunere, unii spun de rezervă, noi îi spunem că este a doua propunere aprobată de CEx. Suntem în grafica exactă, așa cum ne-am propus. Să nu ne grăbim, Dan Nica nu a fost respins. Sunt greșeli de interpretare total nefericite", a declarat Mihai Fifor, la Antena 3.

Propunerea pentru funcția de comisar european din partea României, în persoana lui Dan Nica, a ajuns la Comisia Europeană, iar în prezent procedura de selecție își urmează cursul, candidatul fiind unul care nu a fost selectat în vară.

Probleme pentru Dan Nica: Candidatura sa la funcția de comisar european nu a fost selectată încă de la început de viitorul șef al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a ales-o pe Rovana Plumb, ce avea să fie însă respinsă de Parlamentul European.

În august, premierul Dăncilă a transmis o scrisoare Comisiei Europene cu propunerile României, Dan Nica și Rovana Plumb. Ulterior, cei doi au fost intervievați de viitorul șef al Comisiei Europene.

În 9 septembrie, Ursula von der Leyen a anunțat lista completă a comisarilor europeni acceptați, printre care apărea și Rovana Plumb, ceea ce înseamnă că Dan Nica nu a fost ales încă de atunci, au explicat pentru HotNews.ro surse de la Bruxelles. Cu alte cuvinte, Guvernul a trimis un candidat care de la bun început nu a fost selecționat.

Comisia Europeană este în continuare în contact cu Guvernul de la București, au precizat sursele citate. Surse din PSD au declarat pentru HotNews.ro că Ursula von der Leyen i-ar fi transmis de la început Vioricăi Dăncilă că nu este de acord cu Dan Nica, însă premierul a insistat să-i transmită din nou propunerea cu numele acestuia.

loading...
PUTETI CITI SI...