Fetiţă de 2 ani şi 3 luni, maltrată de îngrijitoare la o creşă din Piatra Neamţ. „Stai pe oliţă, că-ţi sucesc capul la spate!"

Postat la: 05.11.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Fetiţă de 2 ani şi 3 luni, maltrată de îngrijitoare la o creşă din Piatra Neamţ. „Stai pe oliţă, că-ţi sucesc capul la spate!

Înregistrarea audio făcută de familia copilei a fost publicată pe Youtube, fiind redistribuită de sute de persoane şi apoi preluată de presă. Poliţia şi Protecţia Copilului s-au sesizat şi au declanşat anchete cu privire la caz.

Un nou scandal, de data aceasta la Piatra Neamţ, legat de relele tratamente aplicate minorilor în unităţile publice de ocrotire din România.

O înregistrare audio în care o fetiţă de 2 ani şi 3 luni plânge şi pare că este lovită de o îngrijitoare de la creşa „Precista" din Piatra Neamţ a fost postată de un membru al familiei copilei pe internet (pe Youtube), de unde a fost preluată apoi de presa locală, iar de acolo s-au sesizat atât Poliţia, cât şi Protecţia Copilului.

Ulterior, materialul a fost şters de pe Youtube, nu înainte însă să fie descărcat şi şi distribuit de sute de români, care şi-au exprimat indignarea cu privire la respectiva situaţie.

Există informaţii că fetiţa a fost ameninţată aproape două luni de zile, de la începutul lunii septembrie până pe 23 octombrie 2019, de către una din îngrijitoarele de la creşă, care ar fi avut un comportament inadecvat nu doar cu copila, ci şi cu mama acesteia.

Părinţii fetiţei au declarat, în plângerea formulată la Poliţie, că au observat că se întâmplă ceva ciudat cu copilul lor şi atunci i-au pus un dispozitiv de înregistrare. Pe înregistrări se pot auzi expresii ca: "Stai pe oliţă, că-ţi sucesc capul la spate", "Dă să te schimb, că te-a adus mă-ta nespălată, c...ă la fund, nesimţito!".

Înainte de a depune plângerea la Poliţie, părinţii copilei au mers la şcoală cu înregistrarea şi au avut o discuţie cu educatoarele, iar acestea au recunoscut că ele sunt pe înregistrare şi că le pare rău.
Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Piatra Neamţ (de care ţine creşa) i-a desfăcut contractul de muncă al îngrijitoarei în cauză în aceeaşi zi (luni, 4 noiembrie) în care a primit dovada relelor tratamente aplicate copilului.

„A fost sesizată Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. În termen de 24 de ore am anunţat DGASPC-ul care va confirma sau infirma abuzul. Au fost retransmise către toţi angajaţii creşelor informări cu privire la codul de conduită etică. Instituţia noastră nu tolerează nicio formă de maltratare a persoanei în general şi a copilului în special", a declarat Anca Berea, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială Piatra Neamţ.

„Am făcut demersuri pentru montarea de camere de supraveghere video şi audio pentru spaţiile de joacă şi odihnă din cadrul tuturor creşelor din municipiu. Avem sisteme video pe holuri, dar după acest incident vom avea peste tot", a adăugat aceasta.

Cazul a ajuns şi în atenţia Poliţiei Neamţ care a declanşat propria anchetă, cu privire la eventualele fapte de natură penală.

„La sediul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ s-a prezentat un bărbat, de 42 de ani, din localitatea Alexandru cel Bun care a sesizat faptul că fiica sa minoră, de 2 ani şi 3 luni ar fi fost victima unei agresiuni în timp ce se afla la creşă. Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi purtare abuzivă, în care se efectuează cercetări în vederea stabilirii, cu exactitate, a situaţiei de fapt", a transmis Biroul de presă al IPJ Neamţ.

loading...
PUTETI CITI SI...