Facebook a salvat 1,5 milioane de adrese de e-mail fără ca utilizatorii să ştie

Postat la: 18.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Facebook a salvat 1,5 milioane de adrese de e-mail fără ca utilizatorii să ştie

Facebook a salvat 1,5 milioane de adrese de e-mail fără ca utilizatorii să ştie, anunţul fiind făcut chiar de Facebook, care adaugă că nu a fost intenţionat.

După aproape o săptămână fără vreun scandal nou în care să fie implicată compania condusă de Mark Zuckerberg, un purtător de cuvânt al Facebook a făcut public faptul că reţeaua de socializare a intrat, fără intenţie, în posesia a 1,5 milioane de adrese de e-mail. Noua revelaţie este urmarea descoperirii recente făcute de un cercetător în domeniul securităţi, care a sesizat că utilizatorilor noi de Facebook li se cerea parola de la contul de e-mail pe baza căruia îşi creau cont în cadrul reţelei.

Nu doar că nu este deloc normal să ceri parola de la contul de e-mail personal al utilizatorilor, însă în acelaşi proces Facebook a accesat şi agenda de contacte a acestor utilizatori şi a făcut upload pe serverele sale unui număr de aproximativ 1,5 milioane de adrese de e-mail. Oficialul Facebook spune că adresele au fost folosite pentru a crea o reţea de conexiuni pe baza cărora au fost sugeraţi prieteni în cadrul serviciului de socializare.

Nu se cunoaşte în acest moment dacă adresele respective de e-mail au ajuns şi în posesia companiilor de publicitate pentru a fi targetate cu reclame. Facebook susţine că upload-ul a fost realizat fără intenţie şi că a fost declanşată deja ştergerea adreselor. De asemenea, Facebook îşi asigură utilizatorii cărora le-a cerut parolele de mail şi le-a accesat agenda de contacte că nu le-a citit şi email-urile.

 

loading...
PUTETI CITI SI...