Explozie la un laborator din Rusia, unde sunt ţinute virusuri periculoase, precum variola şi Ebola

Postat la: 17.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Explozie la un laborator din Rusia, unde sunt ţinute virusuri periculoase, precum variola şi Ebola

Laboratorul, cunoscut sub numele de „Vector", este unul dintre cele două din Rusia în care sunt mostre ale unor virusuri extrem de periculoase, precum Ebola şi variola, transmite The Guardian.

Explozia s-a produs în timpul unor lucrări de reparaţie la Centrul de Cercetare pentru Virologie şi Biotehnologie, situat în Koltsovo, în regiunea Novosibirsk din Siberia, a declarat, luni, conducerea centrului, relatează The Guardian. Instituţia a deţinut studii despre arme biologice în timpul erei sovietice, iar acum este unul dintre principalele centre de cercetare a bolilor din Rusia.

Un angajat a suferit arsuri de gradul trei, iar geamurile clădirii au fost sparte în urma exploziei. Incendiul care s-a întins pe 30 de metri pătraţi a fost în cele din urmă stins. Autorităţile din Rusia insistă că în încăperea în care a avut loc explozia nu se aflau substanţe cu risc biologic şi că explozia nu a produs pagube structurale. Primarul oraşului Koltsovo a asigurat locuitorii că nu au există niciun risc biologic în zonă.

loading...
PUTETI CITI SI...