Experții au descoperit un nou simptom înșelător al infecției cu noul coronavirus. Cum îl identificăm

Postat la: 25.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Experții au descoperit un nou simptom înșelător al infecției cu noul coronavirus. Cum îl identificăm

Mai mulți doctori din Pune, India au declarat că au întâlnit pacienți cu Covid-19 care s-au confruntat cu simptome gastrointestinale. Potrivit presei locale, pacienții au ajuns la spital plângându-se de simptome precum diaree și dureri de stomac, transmite Times of India.

Medicii au mai adăugat că aceștia nu au prezentat simptome specifice infecției cu noul coronavirus, cum ar fi febra sau tusea. Specialiștii au oferit ca exemple doi bărbați. Unul dintre ei, de 54 de ani, care suferea de diabet, a fost nevoit să primească tratament, după ce s-a confruntat cu dureri de stomac și dificultate în a se deplasa.

Celălalt bărbat a apelat la medici după episoade de vărsături și dureri abdominale. În urma unei radiografii, experții au descoperit semne ale prezenței virusului în plămânii acestuia. Diagnosticarea simptomelor gastrointestinale care preced problemele respiratorii a devenit extrem de necesară pentru depistarea precoce a bolii.

„Diareea, greața, vărsăturile și durerile de stomac trebuie reținute ca posibile simptome de Covid. Medicii trebuie să păstreze un indice ridicat de suspiciune atunci când pacientul prezintă simptome. Aproximativ 5% dintre pacienții din programul nostru au prezentat simptome gastrointestinale. Dar se întâmplă rar să ai doar simptome gastrointestinale. De asemenea, am văzut complicații gastrointestinale, cum ar fi pancreatita, la persoanele bolnave", a mai adăugat un medic.

loading...
PUTETI CITI SI...