Este un scaun gaming doar pentru cei pasionați de jocuri video?

Postat la: 02.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Este un scaun gaming doar pentru cei pasionați de jocuri video?

Chiar și înainte de pandemie, în special pentru cei ce lucrau la birou, scaunul pe care stateau era foarte important. Acum că din ce în ce mai multă lume lucrează de acasă și trebuie să o facă într-un mod confortabil, interesul pentru scaunele de birou a crescut. Multe persoane aleg să investească într-un scaun gaming din foarte multe motive.

Aceste scaune, deși numite astfel, nu se adresează doar celor pasionați de jocuri video. Unele dintre ele au, într-adevăr, un design mai futurist, ispirat din scaunele din mașinile de curse, însă sunt perfecte pentru orice persoană ce petrece foarte mult timp în fața laptopului sau calculatorului. Iată de ce un scaun gaming este o alegere foarte bună indiferent de tipul de activitate pe care îl practici.

O persoană ce muncește la birou își petrece aproximativ 10 ore din zi stând jos. Acest lucru îi afectează postura foarte tare. Când stăm într-un scaun obișnuit, de birou, coloana trebuie să susțină poziția brațelor, a toracelui și capului. Cu cât petrecem mai mult timp stând jos, cu atât coloana noastră obosește mai tare și începem să stăm cocoșați. Cu cât petrecem mai mult timp în această poziție, cu atât aceasta se accentuează din ce în ce mai tare.

Un scaun gaming poate corecta aceste probleme prin construcția ergonomică și tehnologia ce stă în spatele producției lui. Scaunele de gaming au fost concepute, bineînțeles, pentru gameri. Gamerii profesioniști sau cei foarte pasionați obișnuiesc să petreacă ore în șir jucându-se. Ba chiar pot avea sesiuni de peste 10-15 ore fără oprire, ceea ce înseamnă că au nevoie de scaune confortabile. Prima companie care a luat în calcul aceste lucruri și a lansat primul scaun gaming a fost DXRacer. Era un scaun ergonomic, inspirat din scaunele mașinilor de curse.

Un scaun gaming ( de la emag ) , bun, are următoarele caracteristici:

-        Este realizat din materiale de calitate, foarte rezistente. Majoritatea scaunelor de gaming folosesc piele ecologică. Unele utilizează un mix între piele și material textil respirabil.

-        Un scaun gaming bun oferă suport lombar și suport pentru gât. Acestea sunt caracteristici foarte importante pentru un scaun gaming, iar dacă ele sunt inexistente, este de preferat să eviți acel scaun.

-        Posibilitatea de a ajusta înălțimea, poziția mânerelor pentru brațe și înclinarea scaunului este foarte importantă. Aceste funții vor permite tranziții line între posturi, precum cea de relaxare și cea de muncă.

-        Baza și roțile unui scaun gaming trebuie să fie fabricate din materiale de înaltă calitate, foarte rezistente. Acesta ar trebui să se poată mișca ușor pe orice suprafață pentru a-ți oferi o ședere cât mai confortabilă.

Datorită acestor aspecte, un scaun gaming poate să vă îmbunătățească considerabil postura și să vă ajute să scăpați de durerile de spate, de gât sau de umeri. Scaunele de gaming nu trebuie să arate, în mod special, ca un scaun pentru mașini de curse. Există și scaune de gaming care au un desing mult mai prietenos, ce se poate potrivi în multiple spații. Multe dintre firmele producătoare de scaune gaming permit personalizarea scaunului în funcție de preferințe, mai ales că prețul acestora nu este unul ce poate fi ignorat. Scaune de la firme cunoscute precum Secretlab, DXRacer, Corsair, Noblechairs sau Herman Miller ajung să coste sute de dolari, de aceea este indicat să cunoașteți foarte bine ce căutați înainte de a achiziționa un scaun gaming.

Este cert că aceste scaune, pe cât sunt de scumpe, pe atât sunt de preferate de către persoanele ce petrec ore întregi stâng jos, la birou sau în fața calculatorului. Scaunele pentru gaming nu se adreasează doar pasionaților de jocuri video, ci, din contră, sunt utilizate de studenți, corporatiști, fotografi, editori, graphic designeri, progamatori și nu numai. Este indicat să investiți într-un scaun care să vă poată oferi o postură mult mai bună atunci când stați jos și să acordați atenție acestui aspect, coloana vertebrală fiind foarte importantă.

loading...
PUTETI CITI SI...