Eroii de la ISU Bihor. Bebeluş de numai 7 zile salvat de la moarte! Părinţii erau cu el în maşină şi cereau ajutor disperaţi

Postat la: 10.11.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Eroii de la ISU Bihor. Bebeluş de numai 7 zile salvat de la moarte! Părinţii erau cu el în maşină şi cereau ajutor disperaţi

O poveste de viaţă emoţionantă! Un bebelus de numai 7 zile a fost salvat în sediul ISU Bihor, după ce intrase în stop cardio-respirator. Părinţii se aflau cu copilul în maşină şi căutau disperaţi ajutor.

Viaţa nou-născutului a fost salvată în curtea ISU Bihor, de către un medic din dispecerat şi un pompier. Fetiţa era în stop cardio-respirator când părinţii ei au oprit maşina pompierilor şi au cerut disperaţi ajutor.

La câțiva metri după ieșirea din curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Crișana", Oradea, o autospecială a fost blocată de un jeep, care a pătruns pe contrasens. Şoferul și soția acestuia care erau cetățeni străini, vizibil panicați, au solicitat ajutorul echipajului de pe autospecială.

Maiorul Horia Cheregi a realizat că viața sugarului aflat pe bancheta din spate a mașinii, în scaunul auto, era în pericol, copilul aflându-se în stop cardio-respirator. În acea clipă, maiorul a ordonat conducătorului autospecialei să alerteze forțele de la sediu, spunându-i totodată tatălui copilului să-l însoțească cu autoturismul în curtea unității, unde, în mai puțin de un minut, totul era pregătit pentru salvarea copilului.

Fetiţa a fost luat imediat de dr. Juca Dacian, medicul coordonator din dispeceratul medical, care, împreună cu plutonier major Pupăză Adrian, pompier militar în cadrul Detașamentului 1 Oradea, i-au acordat bebelușului primul ajutor, reușind în câteva secunde, să-l scoată din stopul cardiorespirator, în aplauzele celor prezenţi.

Copilul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, care a transportat-o la Camera de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu" Oradea.

 

loading...
PUTETI CITI SI...