Donald Trump a anunțat că va interzice aplicația TikTok pe teritoriul Statelor Unite

Postat la: 01.08.2020 11:10 | Scris de: ZIUA NEWS

Donald Trump a anunțat că va interzice aplicația TikTok pe teritoriul Statelor Unite

Aplicația TikTok ar putea fi interzisă în SUA din cauză că spionează pentru China. Preşedintele Donald Trump a anunţat vineri că va interzice în Statele Unite reţeaua de socializare TikTok, din cauza suspiciunilor că poate fi folosită de serviciile de informaţii chineze.

„În ceea ce priveşte TikTok, îi interzicem în Statele Unite", a declarat Donald Trump, în timp ce se afla la bordul avionului Air Force One. „Ei bine, am această autoritate", a completat președintele american. CNN precizează că personalul din Administrația Trump care se ocupă de acest subiect se aștepta ca președintele să semneze un ordin care să forțeze ByteDance, compania care deține platforma, să vândă operațiunile TikTok către SUA.

Mișcarea ar duce la rezolvarea chestiunilor de siguranță națională în legătură cu aplicația. ByteDance a început deja să facă unele schimbări și consideră să vândă pachetul de acțiuni majoritare. Însă, Donald Trump a respins ideea unei tranzacții. Potrivit The New York Times, Microsoft considera să cumpere acțiunile, dar gigantul american a refuzat să facă declarații pe acest subiect, relatează CNN Business.

Criticii aplicației spun că TikTok colectează informațiile utilizatorilor din SUA, care ajung la guvernul comunist de la Beijing. Platforma a spus că serverele sale sunt în afara Chinei și că, oricum, ar refuza orice cerere de informații. TikTok aparţine grupului chinez ByteDance. Numără aproape un miliard de utilizatori în lume şi este foarte populară în rândul tinerilor. În SUA, TikTok are între 65 şi 80 de milioane de utilizatori. Trump nu a specificat dacă va acţiona printr-un ordin executiv.

loading...