Doi candidați s-au retras din cursa pentru o funcție de procuror european din partea României

Postat la: 09.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Doi candidați s-au retras din cursa pentru o funcție de procuror european din partea României

O comisie condusă de ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a început marţi interviurile cu candidaţii pentru funcţia de procuror european din partea României, informează Agerpres.ro

La începutul şedinţei, care se transmite pe pagina de internet a Ministrului Justiţiei, a fost anunţată retragerea a doi candidaţi, Răzvan Horaţiu Radu şi Nicoleta Nolden. Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a informat, totodată, că un alt candidat se află în concediu şi va susţine interviul la o altă dată. Primul care îşi prezintă proiectul în faţa comisiei este procurorul Cătălin Laurenţiu Borcoman, fost şef al DIICOT Braşov.

Candidaţii vor susţine interviul în ordine alfabetică, în cadrul a două sesiuni - prima a început la ora 10,00, iar a doua se va desfăşura de la ora 16,00, deoarece ministrul trebuie să participe la şedinţa de Guvern, programată la ora 13,00. Pentru funcţia de procuror european din partea României şi-au depus candidatura Daniel Horodniceanu, Cătălin Laurenţiu Borcoman, Marius Bogdan Bulancea, Elena Hach, Constantin Claudiu Dumitrescu, Laura Ecedi Stoisavlevici, Răzvan Horaţiu Radu şi Nicoleta Nolden.

Daniel Constantin Horodniceanu, Cătălin Laurenţiu Borcoman, Marius Bogdan Bulancea, Laura Ecedi Stoisavlevici şi Elena Hach au participat şi la prima selecţie organizată de MJ, însă ei au fost respinşi în luna aprilie de ministrul Justiţiei de atunci Tudorel Toader.

Conform MJ, poate fi desemnată candidat în numele României pentru funcţia de procuror european persoana care este cetăţean român, cu domiciliul în România, este procuror sau judecător cu o vechime în această calitate de minimum 15 ani, este procuror cu grad profesional de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau judecător cu grad profesional de curte de apel, are experienţă practică relevantă în sistemul judiciar românesc, cunoaşte la un nivel tehnic avansat limba engleză sau franceză (cunoaşterea la nivel avansat a unei a două limbi de circulaţie internaţională reprezintă un avantaj).

În urma susţinerii interviului, comisia de la MJ selectează trei candidaţi, care vor fi incluşi în lista pe care ministrul Justiţiei o va înainta Consiliului Uniunii Europene.

loading...
PUTETI CITI SI...