Distopia eco devine realitate. Vom plăti o TAXĂ pe CASĂ calculată în funcție de gradul de poluare pe care aceasta îl generează!

Postat la: 10.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Distopia eco devine realitate. Vom plăti o TAXĂ pe CASĂ calculată în funcție de gradul de poluare pe care aceasta îl generează!

Românii vor plăti o taxă pentru casa și gospodăria lor, în funcție de cât va decide Comisia Europeană că poluează, a anunțat Ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Conform oficialului, noul bir va fi obligatoriu începând cu anul 2027, iar fiecare român va fi taxat pentru „poluarea" pe care o va produce gospodăria sa. Cel mai evident exemplu cel al taxei pe gaz. Cu cât vom folosi mai mult gaz pentru încălzire sau mâncare, cu atât vom fi taxați mai mult, a spus Barna.

„În primul și în primul rând, deciziile vizează reducerea emisiilor de carbon în sectorul rezidențial și sectorul de mobilitate. Sectorul rezidențial înseamnă că Fondul social de climă, care se constituie din 2027, se va alimenta prin introducere a unor taxe de carbon la nivelul fiecărui cetățean care locuiește undeva în UE și care, prin încălzirea locuinței sau prin folosirea energiilor emițătoare de dioxid de carbon, poluează. Acest lucru înseamnă că la nivelul fiecărei gospodării se va calcula amprenta de carbon și se vor aplica niște taxe", a anunțat ministrul Mediului. Acesta a explicat că "cel mai simplu exemplu este taxa pe gaz, pe gazele naturale care se ard practic în centrale individuale la nivelul fiecărui apartament", a spus Ministrul Mediului la TVR 1.

„Va fi o taxă din 2027 pe care o va plăti fiecare cetățean european, nu este doar România, ci se aplică pentru toate cele 27 de state europene. Spre surprinderea mea, chiar și pe ultima sută de metri, (o parte din statele membre - n.r.) au fost extrem, extrem de ambițioase și nu a vrut să audă nimeni nicio secundă despre eliminarea acestor taxe noi, în ciuda discuțiilor și a obiecțiunilor și în ciuda situației actuale, în ciuda războiului", a precizat Tanczos Barna.

Noua politică de mediu vine în contextul în care Uniunea Europeană vrea să devină independentă energetic în raport cu Rusia. „Filozofia Comisiei este că putem scăpa de presiunea Rusiei și putem scăpa de expunerea totală la Rusia sau la gazele rusești doar prin eliminarea totală a gazului din balanța energetică. Și nu prin schimbarea furnizorului, ci prin eliminare a gazului din balanță", a mai spus Tanczos Barna în cadrul emisiunii AgroStrategia.

Criticii acestui gen de măsuri consideră că vor duce la o dictatură, în care fiecare cetățean va fi taxat pentru a face ceea ce este considerat normal, pe motiv că poluează:

loading...
PUTETI CITI SI...