Discuri gravate acum 12.000 de ani cu texte ce vorbesc despre o navă extraterestră care s-a prăbușit pe Pământ

Postat la: 20.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Discuri gravate acum 12.000 de ani cu texte ce vorbesc despre o navă extraterestră care s-a prăbușit pe Pământ

O civilizație misterioasă, care a trăit într-o regiune din China, a lăsat în urmă morminte în care scheletele sunt acoperite de pietre ciudate, fabricate din aliaje extrem de rare și cu inscripții necunoscute. Există teorii conform cărora aceste schelete și discurile controversate Dropa ar fi aparținut unor extratereștri care ar fi sosit acum 12.000 de ani.

Descoperirea discurilor Dropa a fost făcută în 1938, când profesorul de arheologie Chi Pu Tei de la Universitatea Peking și studenții săi au participat la o expediție de explorare a unei serii de peșteri din Munții Bayan-Kara-Ula, în apropiere de Tibet. Într-un grup de peșteri izolate, au fost descoperite morminte antice care conțineau schelete umanoide ciudate care măsurau între 1,3 și 1,5 metri înălțime, iar scheletele aveau capete neobișnuit de mari pentru corpurile lor mici și fragile.

Peșterile în sine erau destul de neobișnuite, deoarece păreau să fi fost sculptate artificial dintr-o serie de tuneluri și camere subterane. Pereții peșterii erau pătrați și glazurați, ca și cum roca ar fi fost tăiată la căldură extremă. Pe pereți erau sculptate în relief imagini ale soarelui, lunii, stelelor, pământului, munților și linii punctate care legau pământul de stele.

În total, au fost găsite 716 morminte care conțineau schelete ciudate și mici și, pentru a spori misterul, în fiecare dintre morminte se afla un disc de piatră curios. Fiecare măsura aproximativ 30 cm în diametru și 6 mm în grosime, având o gaură de 20 mm în centru, iar suprafața sa era acoperită cu caneluri fine.

Discurile Dropa și alte obiecte găsite în timpul expediției au fost duse la Universitatea Peking și, după examinare, s-a ajuns la concluzia că erau fabricate din litiu și granit și conțineau o concentrație mare de cobalt și alte metale cu proprietăți magnetice, elemente rare pe Pământ, dar care se găsesc frecvent în meteoriți.

Pe discuri au fost găsite înregistrări, cu inscripții microscopice ale unui tip de hieroglifă de origine necunoscută, care se aflau în canelurile subțiri care mergeau în spirală de la margine la gaura centrală, asemănătoare unui disc de vinil modern. Discurile au fost sculptate la un nivel foarte înalt de precizie din granit și este greu de imaginat că o civilizație atât de veche le-ar fi putut realiza cu unelte primitive.

Încercările profesorului Chi Pu Tei și ale studenților săi de a descifra inscripțiile sau de a determina scopul pietrelor s-au dovedit zadarnice și, indiferent de rezultatele cercetărilor, guvernul chinez i-a interzis profesorului să își publice descoperirile. De-a lungul anilor, multe dintre discurile Dropa au dispărut în liniște pe piața neagră și în case private. La sfârșitul anilor 1940, un profesor universitar polonez i-a arătat Dr. Karyl Robin-Evans, un om de știință britanic, unul dintre straniile discuri de piatră din colecția sa privată.

Profesorul a spus că a cumpărat discul din nordul Indiei și că acesta aparținea unui misterios popor tibetan cunoscut sub numele de Dzopa, care folosea pietrele în ritualuri religioase sau magice. Dr. Karyl Robin-Evans a fost foarte intrigat și a decis să meargă în Tibet, unde a adunat o echipă de expediție pentru a explora regiunea Bayan-Kara-Ula. Cu toate acestea, expediția s-a dovedit destul de dificilă. Ghizii lor tibetani, cunoscători ai legendelor locale, erau foarte speriați de zona îndepărtată și de misteriosul popor Dzopa.

După o călătorie lungă și abandonat de majoritatea membrilor expediției, Dr. Robin-Evans a reușit în cele din urmă să găsească în Munții Bayan-Kara-Ula o rasă de oameni mici, primitivi, care își spuneau Dzopa, dar cea mai mare provocare a sa s-a dovedit a fi comunicarea. Pe parcursul mai multor luni, Dr. Robin-Evans, cu ajutorul unui lingvist tibetan care făcea parte din expediție, Tradiția Dropa spune că ei provin dintr-un loc din sistemul stelar Sirius.

O misiune de explorare a fost trimisă pe Pământ în urmă cu 20.000 de ani, iar o a doua expediție a venit 8.000 de ani mai târziu, însă în timpul acestei a doua expediții a avut loc un accident care a distrus nava, iar supraviețuitorii au rămas blocați, neputând părăsi Pământul, iar tribul Dzopa se consideră urmașii lor. Rezultatele expediției au fost publicate în cartea „Sungods in Exile: Secretele Dzopa din Tibet" de Dr. Robin-Evans, lansată în 1978. Cu timpul, numele Dzopa (sau Tsopa) a devenit versiunea popularizată Dropa.

În 1958, un alt profesor chinez, specializat în lingvistică, cunoscut acum sub numele de Tsum Um Nui, a început să examineze discurile Dropa și a ajuns la concluzia că fiecare canelură consta dintr-un set de mici hieroglife de origine necunoscută. Rândurile erau extrem de mici și o lupă era esențială pentru a le vedea clar, dar multe dintre hieroglife erau uzate de eroziunea timpului.

Profesorul a reușit să descifreze parțial hieroglifele de pe discurile Dropa și să le traducă semnificația, care a dezvăluit povestea unei întâlniri cu extratereștrii, în care o navă extraterestră antică s-a prăbușit pe Pământ în urmă cu aproximativ 12 000 de ani și a suferit daune ireparabile, prinzându-și ocupanții pe această planetă.

Bărbații, femeile și copiii supraviețuitori au fost nevoiți să se ascundă în peșteri, deoarece erau vânați și uciși de oamenii care îi considerau invadatori ostili. O altă parte a textului vorbește despre regretul locuitorilor munților (Tribul lui Ham) atunci când, în sfârșit, au reușit să înțeleagă limbajul semnelor folosit de Dropa și și-au dat seama că intențiile lor erau pașnice.

Inițial, profesorului i s-a interzis să își facă publică lucrarea, dar în 1962, după numeroase apeluri, a primit în sfârșit permisiunea Academiei de Științe din Beijing de a-și publica raportul. Din păcate, Academia a avut dreptate în evaluarea impactului acuzațiilor. Profesorul a fost ținta batjocurii arheologilor obișnuiți din întreaga lume. Jenat de implicațiile împotriva credibilității sale, profesorul a părăsit China, a adoptat numele Tsum Um Nui și s-a exilat în Japonia, unde a murit în 1965.

În 1974, inginerul austriac Ernst Wegerer a vizitat Muzeul Banpo din Xian, China, unde erau expuse unele dintre discurile care corespundeau descrierilor pietrelor Dropas. Atunci când l-a întrebat pe curatorul muzeului despre discuri, acesta nu a putut spune nimic despre ele, însă i-a permis lui Wegerer să le ia în mână și să le fotografieze cu aparatul său Polaroid. La întoarcerea la muzeu în 1994, discurile și curatorul dispăruseră fără urmă.

loading...
PUTETI CITI SI...