Directorul financiar al Huawei a fost arestat în Canada. Ambasada Chinei cere eliberarea imediată

Postat la: 06.12.2018 09:34 | Scris de: ZIUA NEWS

Directorul financiar al Huawei a fost arestat în Canada. Ambasada Chinei cere eliberarea imediată

Autorităţile canadiene au arestat-o în Vancouver pe Meng Wanzhou, directorul financiar al companiei Huawei, aceasta urmând să fie extrădată în Statele Unite, au transmis reprezentanţii Departamentului de Justiţie din Canada.

Motivul arestului este încălcarea sancţiunilor impuse de Statele Unite, a transmis o sursă familiară situaţiei. Meng Wanzhou, fiica fondatorului companiei chineze, Ren Zhengfei, a fost arestată în data de 1 decembrie. Prima audiere în acest caz este programată pentru vineri. Reprezentanţii companiei Huawei, una dintre cele mai mari companii de echipamente de telecomunicaţii, au refuzat să comenteze incidentul. Autorităţile din Statele Unite au început să cerceteze compania Huawei din anul 2016, sub suspiciunea că aceasta trimitea produse fabricate în Statele Unite către Iran şi alte ţări, lucru care încalcă legile de exporturi din SUA.

Ambasada Chinei din Canada a criticat joi Canada şi Statele Unite pentru decizia de a o aresta pe Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei şi a cerut eliberarea imediată a acesteia. „Poliţia canadiană, la cererea Statelor Unite, a aresat un cetăţean chinez care nu a încălcat nicio lege a Statelor Unite sau Canadei", se menţionează într-un comunicat emis de Ambasadă. „China a făcut cereri oficiale Statelor Unite şi Canadei, în care se cere corectarea imediată a acestui comportament incorect şi restituirea libertăţii doamnei Meng Wanzhou", se adaugă în comunicat.

loading...