Descoperie uluitoare: oamenii de știință au aflat că glucometrele detectează un tip de imunitate la Sars-Cov-2!
Postat la: 29.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
Testele actuale care pot măsura cu exactitate nivelurile de anticorpi împotriva SARS -CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, sunt costisitoare, consumatoare de timp și necesită sisteme de detectare sofisticate.
Însă oamenii de știință tocmai au dezvoltat un test de anticorpi rapid și rentabil care poate cuantifica nivelurile de anticorpi cu ajutorul glucometrelor utilizate în mod obișnuit pentru măsurarea nivelului de zahăr din sânge, scrie medicalnewstoday. Studiul apare în Journal of the American Chemical Society.
"Această lucrare prezintă o abordare inovatoare pentru democratizarea disponibilității datelor de protecție imunitară prin utilizarea glucometrelor comerciale pentru a măsura cantitativ nivelurile de anticorpi vizați de boală", a explicat unul dintre co-autorii studiului, dr. Jamie Spangler, profesor la Universitatea Johns Hopkins.
Pe de altă parte, "deși există bariere notabile în calea dezvoltării de diagnosticare pe teren folosind glucometre standard, studii precum acestea evidențiază un posibil viitor. unde diagnosticul la domiciliu este la fel de ieftin și precis ca detectarea glucozei. În acest moment, vom avea o transformare în supravegherea globală și în detectarea bolilor personale", a explicat Dr. Eliah Aronoff-Spencer, profesor de medicină la Universitatea din California, San Diego.
Testele pentru diagnosticarea COVID-19 detectează prezența materialului genetic viral sau a proteinelor. În schimb, testele de măsurare a anticorpilor împotriva SARS-CoV-2 pot ajuta la evaluarea expunerii anterioare la virus.
Acești anticorpi includ IgG - tipul predominant de anticorpi prezenți în sânge. Anticorpii IgG joacă un rol vital în producerea unui răspuns imun împotriva bacteriilor și virușilor, inclusiv SARS-CoV-2. În special, acești anticorpi IgG persistă luni de zile după o infecție cu SARS-CoV-2 sau după primirea unui vaccin COVID-19.
Nivelurile de anticorpi IgG sunt arată gradul de protecție împotriva unei infecții simptomatice cu SARS-CoV-2. Astfel, evaluarea nivelurilor de anticorpi din populație poate ajuta la determinarea cât timp persistă imunitatea împotriva COVID-19 după vaccinare sau o infecție anterioară.
Apariția noilor variante de SARS-CoV-2 a ridicat, de asemenea, temeri cu privire la scăderea imunității, ceea ce face esențială evaluarea nivelurilor de protecție imunitară a populației. Determinarea nivelurilor de anticorpi împotriva SARS-CoV-2 ar putea ajuta astfel la ghidarea deciziilor de politică cu privire la necesitatea vaccinurilor de rapel.
Teste imunosorbente legate de enzime (ELISA) sunt standardul de aur pentru măsurarea nivelului de anticorpi. Cu toate acestea, cuantificarea cu precizie a nivelurilor de anticorpi folosind ELISA necesită trimiterea probelor de sânge către laboratoare specializate din cauza necesității unor dispozitive scumpe de detectare. Ca rezultat, efectuarea acestor teste este consumatoare de timp, costisitoare și necesită tehnicieni calificați.
Deși teste ELISA rapide au fost dezvoltate pentru utilizare în clinică, aceste teste oferă doar informații calitative și rămân costisitoare. Astfel, este nevoie de alternative rentabile și accesibile pe scară largă la ELISA care să poată fi utilizate de către medici sau publicul larg.
Pentru a depăși aceste limitări asociate cu ELISA, oamenii de știință au dezvoltat teste care sunt compatibile cu glucometre. Utilizarea contoarelor de glucoză disponibile în comerț pentru detectarea anticorpilor poate reduce costul detectării și nevoia de tehnicieni calificați.
Aceste teste implică anticorpi sau alte molecule de detectare cuplate cu enzima invertaza care descompune zaharoza sau zahărul în glucoză. Anticorpii cuplati cu invertază se leagă de proteina de interes dintr-o probă și produc glucoză la introducerea unei soluții de zaharoză. Cantitatea de glucoză produsă este proporțională cu cantitatea de proteină de interes și poate fi detectată de un glucometru.
Cuplarea anticorpilor cu invertaza, totuși, s-a dovedit dificilă. În unele studii, cercetătorii au cuplat indirect invertaza cu anticorpi cu ajutorul unor compuși intermediari precum nanoparticulele. Cu toate acestea, o astfel de abordare poate provoca variații în cantitatea de cuplare și produce rezultate inconsistente.
Cercetătorii de la Universitatea John Hopkins au dezvoltat acum un nou test care implică anticorpi care sunt cuplati direct cu două molecule de invertază. Cercetătorii au folosit celule de laborator modificate genetic pentru a exprima acesti anticorpi fuzionați cu molecule de invertaza.
Spre deosebire de cuplarea indirectă, fuziunea genetică a anticorpului și a enzimei invertază asigură atașarea unui număr consistent de molecule de invertază la anticorp. Acești anticorpi cuplați cu invertază se pot lega la toți anticorpii IgG umani.
Noul test folosește o bandă de plastic acoperită cu proteina spike SARS-CoV-2. La incubarea benzii cu mostre de sânge de la cei cu antecedente de COVID-19, anticorpii specifici SARS-CoV-2 se leagă selectiv de proteinele cu vârf care acoperă suprafața benzii.
După clătirea benzii pentru a îndepărta anticorpii nespecifici, banda este mai întâi transferată într-o soluție care conține proteina de fuziune anticorp-invertază și apoi într-o soluție de zaharoză.
Anticorpii IgG specifici SARS-CoV-2 legați de proteina spike de pe bandă pot fi apoi detectați de proteina de fuziune anticorp-invertază. Ulterior, enzima invertază descompune zaharoza în glucoză, care poate fi detectată cu ajutorul unui glucometru. Testul produce glucoză proporțional cu anticorpii IgG specifici SARS-CoV-2 din proba de sânge.
În studiul de față, cercetătorii au descoperit că testul de proteine anticorp-invertază bazat pe glucometru ar putea detecta cu exactitate anticorpii IgG împotriva SARS-CoV-2 și performanța sa a fost comparabilă cu ELISA-urile disponibile comercial.
Se ia în calcul detectarea imunității pentru alte boli cu acest dispozitiv
Proteina de fuziune anticorp-invertază recunoaște toți anticorpii IgG produși de corpul uman, făcând acest test versatil.
„Obiectivul imediat al acestei tehnologii este de a extinde producția pentru a permite o implementare largă. Sperăm să folosim datele emergente de la această platformă pentru a corela protecția bolii cu nivelurile de anticorpi într-o gamă largă de subiecți", a spus dr. Spangler.
Testul ar putea fi utilizat împotriva altor afecțiuni prin acoperirea benzii cu o altă proteină decât proteina cu spike SARS-CoV-2 de tip sălbatic. De exemplu, benzile acoperite cu proteina spike dintr-o variantă SARS-CoV-2 ar putea fi utilizate pentru a măsura nivelurile de anticorpi împotriva acelei variante.
„Ne imaginăm că testul pe care l-am dezvoltat ar putea fi adaptat pentru a detecta anticorpi împotriva viitoarelor variante ale virusului SARS-CoV-2, precum și împotriva altor boli infecțioase. Testul ar putea fi folosit și pentru a detecta anticorpi în contextul altor afecțiuni, cum ar fi cancerul, tulburările autoimune, alergia sau transplantul.", a explicat dr. Jamie Spangler.
Specialiștii mai spun că această tehnologie poate oferi perspective științifice importante și, de asemenea, poate informa deciziile legate de intervențiile medicale și politicile de sănătate publică. În plus, natura versatilă a acestei platforme îi permite să fie ușor adaptată pentru a viza o varietate de aplicații ale bolii dincolo de infecție.
-
Furtună pe piața energiei regenerabile din cauza lui Donald Trump
Noile declarații ale președintelui ales al SUA, Donald Trump, despre turbinele eoliene au creat confuzie și îngrijorare ...
-
Zuckerberg se gudură la Trump: Acuză că oficialii administrației Biden țipau și înjurau când solicitau cenzurarea Facebook
Într-un episod al emisiunii "The Joe Rogan Experience" difuzat vineri, Mark Zuckerberg, directorul general al Meta, a pr ...
-
Alinierea a șapte planete în 2025, data când o poți vedea pe cer. Fenomen fascinant foarte rar care uimește lumea
Pasionații de astronomie sunt foarte entuziasmați, deoarece în perioada următoare din 2025 au ocazia să observe un fenom ...
-
VLC revoluționează redarea multimedia. Subtitrări și dublaje, în orice limbă, generate în timp real cu inteligență artificială
VLC, una dintre cele mai populare aplicații de redare multimedia din lume, pregătește o inovație majoră. La CES 2025, ec ...
-
Medicul Vlad Ciurea avertizează: Aceste dispozitive electronice pot cauza tumori la creier
Medicul Vlad Ciurea avertizează că multe dispozitive electronice pe care le folosim ne pot cauza boli extrem de grave, p ...
-
Se cere cenzură extremă - Organizațiile de internet din Olanda vor ca guvernul să blocheze accesul la rețelele sociale
Organizațiile olandeze de internet cer guvernului să închidă rețelele de socializare Instagram, Facebook și X. Platforme ...
-
Oamenii sunt dați la o parte: Inteligența Artificială dezvăluie modele ciudate de cipuri, descoperind în același timp noi funcționalități
Inteligența artificială reduce costurile și timpul de proiectare a cipurilor, dar asta nu este tot. Designul AI prezintă ...
-
România scade producția de energie electrică pentru 2025: Facturile vor sări și mai rău în aer
Facturile românilor ar urma să sară și mai rău în aer. Asta pentru că în 2025 România va scădea și mai mult producția de ...
-
China a descoperit o metodă de producție în masă a gândacilor cyborg. Ce sunt și la ce folosesc
O echipă de cercetători din China a descoperit o metodă de producție în masă a gândacilor cyborg. Deși scopul exact al a ...
-
Practică cu adevărat șocantă: soldații nord-coreeni, aliați ai Rusiei în Ucraina, recurg la metode îngrozitoare de identificare a minelor
Soldații nord-coreeni ai lui Kim Jong Un, trimiși să lupte în Ucraina de partea rușilor, folosesc o practică șocantă de ...
-
Oamenii de știință au identificat structuri gigantice necunoscute în adâncurile Pământului
Oamenii de știință au identificat structuri masive neașteptate în mantaua Pământului, la câțiva kilometri sub Oceanul Pa ...
-
Oceanele ating noi recorduri de temperatură. Descoperiri alarmante ale studiilor
Oceanele lumii au fost în 2024 mai calde comparativ cu oricare alt an de la începerea măsurătorilor, a constatat un stud ...
-
Descoperire de senzație: Comori ascunse în al Doilea Război Mondial, au ieșit la lumină dintr-o catedrală
Un set de obiecte regale din secolul al XVI-lea, ascuns sub o scară timp de aproape un secol, a fost recuperat din Cated ...
-
Anul 2025 se preconizează sumbru pentru afaceri: Antreprenorii români îngheață investițiile
Mare parte dintre firmele din România vor îngheţa investiţiile în acest an, pe fondul provocărilor fiscale şi incertitud ...
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă ...
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de c ...
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani ...
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta ...
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada ...
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, români ...
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește străm ...
-
Beneficiile promovării școlilor profesionale pentru formarea unor muncitori profesioniști
Într-o economie globalizată, care se confruntă cu schimbări rapide și nevoi tot mai diversificate, școlile profesionale ...
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung obser ...
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizato ...
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o ...
-
Cum poți plăti RCA la aproape jumătate de preț dacă locuiești în București sau Ilfov
Șoferii din capitală și județul Ilfov, care în bună parte funcționează ca un „cartier dormitor" al Bucureștiului, plătes ...
-
Cazul minorilor care s-au sinucis din dragoste: la mijloc ar fi fost o iubire imposibilă şi, probabil, drogurile. Băiatul a fost o vreme în grija statului
Dubla sinucidere este învăluită în continuare în mister. Băiatul de 15 ani şi o fata de 14 ani din Tulcea au fost găsiţi ...
-
Înșelătoria "Curierul" face tot mai multe victime - Cum trebuie sa se fereasca lumea de infractori
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că primește tot mai multe notificări, mesaje și emailuri d ...
-
Cât de grav este virusul HMPV, care a ajuns și în România, și cum ne putem feri de el? În prezent nu există vaccinuri pentru el
Virusul hMPV, (Human Metapneumovirus) este un virus ARN. Mai exact, face parte din familia Paramyxoviridae, genul Metapn ...