Dan Diaconescu a fost filmat când a făcut sex cu minore. Materialele video au fost descoperite în telefonul unui individ din anturajul fetelor

Postat la: 20.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Dan Diaconescu a fost filmat când a făcut sex cu minore. Materialele video au fost descoperite în telefonul unui individ din anturajul fetelor

Fostul realizator de televiziune Dan Diaconescu se află în mijlocul unui scandal, fiind acuzat de procurori pentru acte sexuale cu minore și folosirea prostituției infantile, pe baza unor înregistrări video realizate în secret și utilizate ulterior în scop de șantaj.

Materialele video, care au fost descoperite în telefonul unui individ din anturajul fetelor implicate, au fost filmate în 2021 în dormitorul unui apartament din Constanța și au servit drept probe principale în dosarul penal.

Conform documentelor judecătorești, Dan Diaconescu a fost filmat în repetate rânduri în timp ce întreținea relații sexuale cu două surori minore, Alina și Adina Turceanu. Înregistrările au fost realizate fără consimțământul său, iar procurorii susțin că faptele au avut loc în diferite locații, inclusiv un hotel din stațiunea Olimp și un apartament din Constanța.

„Înainte ca (Dan Diaconescu) să ajungă la apartament, am ascuns telefonul meu mobil pe un dulap din dormitor, acoperit în aşa fel încât să nu se observe şi doar camera să rămână neacoperită, cu funcţia de înregistrare pornită, tot în ideea de a-l filma pe Dan Diaconescu pentru a-l șantaja ulterior," a declarat unul dintre martori în fața instanței.

Judecătorii au respins însă cererea avocaților lui Diaconescu de a exclude aceste înregistrări din dosar, motivând că „nu există niciun motiv să se considere că ordonanța emisă de procuror la data de 15.03.2023 este nelegală" și că probele audio-video „au fost obținute fără violarea dispozițiilor legale."

Procesul în care Dan Diaconescu este acuzat se află deja la al cincilea termen de judecată, iar următoarea înfățișare este programată pentru 4 septembrie 2024 la Judecătoria Constanța. Dan Diaconescu, care a încercat să recuze magistrata responsabilă de dosar, Maria Andreea Niță, a fost amendat cu 1.000 de lei pentru „formularea, cu rea-credință, în mod repetat a unor cereri de recuzare."

În trecut, Diaconescu a fost condamnat pentru șantaj, fiind eliberat din închisoare în 2017 după ce a executat 2/3 din pedeapsa de 5 ani și 6 luni. Acesta a fost acuzat de șantajarea fostului primar al comunei Zărand, Ion Moț, pentru a obține 200.000 de euro. În ciuda încercărilor sale de a se prezenta ca nevinovat, probele au demonstrat contrariul.

loading...
PUTETI CITI SI...