Dacia ar putea produce primul său model electric în 2021

Postat la: 07.11.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Dacia ar putea produce primul său model electric în 2021

Conform presei franceze, Dacia ar putea să comercializeze modelul electric K-ZE începând cu anul 2021. Renault K-ZE este un crossover de clasă mică ce este vândut de marca franceză pe piața din China. De curând, oficialii mărcii Renault au confirmat că modeul K-ZE va fi adus și pe piața europeană, dar fără a da prea multe detalii.

Publicația franceză L'Argus spune că modelul electric de buget va fi comercializat pe piața europeană începând cu anul 2021, iar acesta va purta marca Dacia. Se pare că grupul Renault ar fi luat această decizie din mai multe motive. În primul rând, Renault va oferi în curând o nouă generație a modelului Twingo ce va fi echipat exclusiv cu motor electric. Apoi. K-ZE este un model de buget și acesta se potrivește mai bine cu filosofia low-cost a mărcii Dacia, iar în cele din urmă, Dacia are nevoie de un model electric în gamă pentru a scădea media emisiilor de CO2. În 2021, media pe constructor trebuie să scadă la 95 grame CO2/km. În 2018, Dacia avea o medie de 125 g CO2/km.

Se speculează că prețul modelului electric K-ZE va fi de aproximativ 15.000 euro. Pe piața din China, modelul electric Renault City K-ZE folosește un motor electric de 33 kW (45 CP), poate atinge o viteză maximă de 105 km/oră și are o baterie de 26.8 kWh ce îi asigură o autonomie de 270 km (măsurată, însă, conform vechiului standard NEDC). Este posibil ca în Europa, sistemul de propulsie electric al modelului K-ZE să fie upgradat pentru a răspunde cerințelor clienților de aici. Jurnaliști francezi mai spun că modelul electric K-ZE va deveni preferat și de serviciile de car-sharing, așa cum Renault Zoe este foarte folosit în acest domeniu.

loading...
PUTETI CITI SI...