Dăncilă, după anunțul lui Giuliani: "Dacă aș fi președinte, nu aș accepta să se vorbească despre România!"

Postat la: 09.10.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Dăncilă, după anunțul lui Giuliani:

Viorica Dăncilă a declarat, marți, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu", că nu a fost contactată de partea americană după afirmațiile făcute de avocatul lui Donald Trump. Premierul a adăugat că dacă ar fi președintele țării nu ar fi acceptat să se vorbească despre România pentru greșelile cuiva.

„Dacă eu aș fi președintele României, nu aș fi de acord ca greșeala unora să fie greșeala întregii țări. Nu aș fi de acord să se vorbească de România pentru că a greșit cineva ca despre o țară a corupților, o țară în care se întâmplă lucruri urâte. Aș ține mult mai mult la imaginea României, nu numai declarativ. Aș încerca să vorbesc cu partenerii noștri transatlantici sau europeni, după caz", a declarat Viorica Dăncilă, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu".

Totodată, șeful Executivului a susținut că dacă ar fi președinte ar vrea să afle adevărul despre această anchetă. „Aș vrea să aflu adevărul. E important. Dar să avem și prezumția de nevinovăție. În momentul în care se desfășoară o anchetă, poate sunt chemați oameni acolo poate sunt în calitate de martori, nu trebuie să vorbim de la ideea că cineva este vinovat. E important să vedem unde s-a greșit pentru a nu mai repeta greșelile", a subliniat Dăncilă.

Premierul a precizat că nu a fost contactată de partea americană până în acest moment. „Nu știu nimic despre acest subiect. Am văzut declarația, dar nu am nicio declarație legată de acest subiect. (...) Nu m-a contactat nimeni până în acest moment. Eu cred că a fost o declarație care a ridicat anumite semne de întrebare. În momentul în care s-a făcut această declarație, aceasta este dublată de anumite lucruri. Cred că nu trebuie vorbit de România, dacă cineva a greșit trebuie să facem referire la persoanele care au greșit, nu de România ca și țară. Nu este corect", a conchis Dăncilă.

Rudolph Giuliani, avocatul personal al președintelui SUA Donald Trump, l-a apărat pe liderul de la Casa Albă într-un interviu acordat postului Fox News, criticând atitudinea presei și avertizând cu dezvăluiri despre afacerile familiei lui Joseph Biden în România. "Presa de la Washington a acoperit aceste lucruri în ultimii trei ani. Încerc să investighez un scandal de corupție masiv din perioada Administrației Barack Obama", a declarat Rudy Giuliani într-un interviu acordat postului tv Fox News.

"Hunter Biden spune: «Nu am făcut nimic rău». Stop, stop, nicio investigație. Nimic. Toate aceste lucruri ar fi trebuit să înceteze când președintele Donald Trump a spus că nu a făcut nimic rău", a continuat Giuliani, criticând atitudinea presei americane față de președintele SUA. De ce există acest tratament diferențiat față de republicani, a continuat Giuliani, denunțând ancheta "falsă" a Camerei Reprezentanților și faptul că presa ar fi subordonată intereselor Partidului Democrat.

"Presa nu relatează aceste lucruri. Dar eu am toate informațiile. Sunt numeroase lucruri care vor apărea. Nu am trecut încă la România. Să vedeți când vom ajunge la România (...)", a subliniat Giuliani, numindu-l "escroc" pe Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidențial din 2020.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

loading...
PUTETI CITI SI...