Cum vom fi inlocuiti de roboti pana in 2030. Agenda Noii Ordini Mondiale si a celei de-a 4-a industrializări forțate!

Postat la: 23.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum vom fi inlocuiti de roboti pana in 2030. Agenda Noii Ordini Mondiale si a celei de-a 4-a industrializări forțate!

Un studiu al companiei de consultanță McKinsey, citat de „Quartz", prognozează că pînă în 2030, între 400 şi 800 de milioane de angajați la nivel global vor fi înlocuiți de roboți. Un avertisment deloc de ignorat a venit de la Forumul Economic Mondial, care a informat că în timpul pandemiei de coronavirus, transferul muncii de la oameni la roboţi a fost o mare reuşită.

Oamenii de ştiinţă, citaţi de „Quartz" afirmă că roboţii viitorului apropiat vor arăta şi se vor comporta la fel de uman, încît va fi aproape imposibil să-i deosebim de oameni.  În ultimul deceniu au apărut roboți umanoizi care execută mişcări fidel-umane mai bine decît ASIMO. Atlas, un robot biped dezvoltat de „Boston Dynamics", face exerciții fizice: flipuri, gimnastică la sol, statul în mîini, conduce vehicule utilitare, se caţără pe scări industriale și a fost programat să înveţe tehnici de auto-apărare. Atlas e folosit în misiuni de urgență şi salvare şi va primi îmbunătăţiri pentru comunicarea socială.

Robotul Kengoro, dezvoltat de Universitatea din Tokyo, redă fidel anatomia umană şi execută în plus mișcări de finețe. Robotul Sofia, cu care poți purta conversații pe anumite subiecte, lansat de Hanson Robotics, primul robot care a primit un titlu ONU și cetățenia Arabiei Saudite, în 2017. Softul Sophiei îi permite să recunoască oameni, să susțină contactul vizual și să proceseze limbajul vorbit. Fața robotului, modelată după soția inventatorului David Hanson, este construită dintr-un material care îi permite să afișeze diverse expresii umane, să transpire chiar. Robotul Erica imită comportamentul uman şi e folosit pe post de prezentator de știri în Japonia, sau Robo-C, un cvasi-android propus de un start-up din Rusia, care poate răspunde întrebărilor clienților.

Oamenii de ştiinţă citaţi de Quartz ne asigură că ne vom întîlni cu astfel de roboți în viața de zi cu zi mult mai curînd, nu doar în situații speciale. Softbank Robotics vine cu Pepper, un robot cvasi-umanoid dotat cu un soft de identificare a emoțiilor și programat să răspundă ca atare. Robotul se vinde de cîţiva ani, în Japonia fiind utilizat în case pentru suport emoțional sau organizarea activităților.

În Marea Britanie, Pepper e folosit pe post de recepționer pentru anumite firme. Boston Dynamics a scos la vînzare pe Spot, un robot patruped care poate traversa orice tip de teren, poate deschide uși și se poate redresa rapid în cazul în care este doborît. Şi multe alte clase de roboţi cu diverse misiuni militare, utilitate în medicină sau în industria marilor puteri.

Un alt studiu prognozează că prin jurul lui 2050 ne vom îmbunătăţi creierul cu accesorii IT. O mare parte a creierului, afirmă cercetătorii, după cipare, va continua să trăiască în spaţiul virtual şi după moartea noastră, putînd fi încărcat unui android. Să însemne că vom putea merge la propria înmormîntare, iar creierul la hard va fi cea mai avantajoasă consumabilă a viitorului? Bogătaşii săraci cu duhul vor avea, potrivit unei zicale, creier reîncărcabil. Nu orice cetățean planetar își va permite accesorii SF.

Probabil, în viitorul apropiat economia lumii va funcţiona fără aport uman, roboţii specializaţi vor înlocui forţa de muncă, fiind capabili să genereze suficienţa traiului, iar taxele, impozitelor şi creditele vor deveni istorie. În pofida generoaselor perspective de tip melioristic, politicile drastice aplicate fiinţei umane vor face ca mulţi să nu supravieţuiască momentului punerii în scenă a unor astfel de scenarii S.F. Vaccinurile, pandemiile, austeritatea, sărăcia globală, vor reduce drastic populația lumii, drept pentru care Klaus Schwab, bulibașa FEM de la Davos a declarat „...până în 2030 patru miliarde de mâncători inutili trebuie să dispară!".

Ce nevoie ar mai avea de ființele umane nebunii lumii care au planuri de populare a planetei cu roboți-umanoizi? Tot mai multe descoperiri ştiinţifice sînt folosite în scop malefic de după uşi închise, factorul om devenind material de laborator. Nu e de glumit cu cipul implantat în creier, cu ipoteza creierului la hard, cu paşii repezi ai tehnologiei informaţionale. De la teoria conspirației la relitatea e doar un pas.

În urma anilor de cercetări şi de studii, viitorologii au rezultate uimitoare, păstrate în secret, deocamdată. Pe de altă parte, nu trebuie să fii viitorolog ca să-ţi dai seama cîte absurdități mortale sînt puse pe piaţă şi că niciodată omenirea nu va supravieţui ca robot, nu se va putea perpetua prin roboţi. Ne place să visăm, de ce nu am accepta, măcar teoretic, că vom fi colegi cu roboţii-umanoizi nu peste mult timp? Cîtă vreme matricea prezentului este aproape aceeași cu cea din vremea lui Incitatus, cîtă vreme fiarele care învîrt lumea pe degete - acei nebuni care dispun de cetăţenii planetari ca de o periuţă de dinţi, nu se vor stăpîni, viitorul, cu tenacitate dioptrică, va perpetua mutaţii imposibil de suportat pentru omenire.

Aceşti „dumnezei" ai planetei vor considera în viitor că misiunile lor cele mai importante trebuie să se axeze pe înlocuirea şobolanilor din cuştile experimentale cu oameni, pe domesticirea felinelor, alfabetizarea păsărilor, exterminarea bătrînilor şi ciparea celor rămaşi în viaţă. Aşa-zişii politicieni de azi vor fi înrămaţi în muzeele groazei, iar dacă unii dintre noi nu am murit, s-ar putea să fim atît de adormiţi, încît să avem nevoie să ne fie trimişi nişte roboţi în cuşti ca să ne trezească. Generaţiile viitorului - ființe ale fizicalităţii limitate, trebuie să ştie că singura construcţie care nu se depreciază este sufletul. 

loading...
PUTETI CITI SI...