Cum să îți pregătești corpul pentru plajă

Postat la: 23.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum să îți pregătești corpul pentru plajă

Odată cu vara, preocuparea pentru corpul de plajă devine tot mai intensă, atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. Dacă perioada pandemiei și sezonul rece ne-a adus kilograme în plus, pentru a reveni la un corp armonios, avem nevoie de disciplină. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să reintri în formă și să te menții, pe timpul verii.

Aderă la sport!

Primul lucru pe care trebuie să îl faci ca să arzi caloriile în plus este să revii la o viață activă. Dacă starea de sănătate nu îți permite să faci sport intensiv, chiar și plimbările zilnice în aer liber te ajută să elimini din kilograme. Sportul înseamnă sănătate! Așa că alege activitățile sportive în aer liber, de preferat dimineața, în locul celor în sala de sport. Poți opta pentru jogging, tenis, fotbal, care îți îmbunătățesc și ritmul cardiac. Sau poți alege yoga, care te solicită mai puțin cardio, însă îți îmbunătățește echilibrul, coordonarea, îți întărește musculatura și te relaxează psihic.

În oricare dintre situațiile amintite, echipamentul adecvat este esențial. Alege un trening din fibre care absorb transpirația și pantofi sport confortabili, de la Fashion Days, dedicați disciplinei pe care o alegi.

Înotul este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru a arde calorii și a-ți îmbunătăți postura. Te ajută să-ți lucrezi mușchii brațelor, umerilor, pectoralii și abdomenul. Astfel, vei fi perfect definit în scurt timp.

Mersul cu bicicleta este ideal dacă vrei să arzi calorii și să te relaxezi admirând natura. Poți miza pentru orice deplasare pe bicicletă, nu doar în timpul liber. Astfel vei contribui și la protejarea mediului de poluare.

Ca să îți măsori performanțele sportive și să ai mai multă motivație să continui, cumpără-ți un smartwatch sau un ceas clasic, cu cronometru. Alege din selecția de ceasuri pentru barbati, un model care să se potrivească stilului tău și care să îți folosească și pentru activitățile sportive.

Optează pentru alimentație echilibrată

Sportul face echipă bună cu alimentația, așa că dacă vrei să ai rezultate imediat, combină-le pe cele două. Încearcă să mănânci mai multe fructe și legume de sezon, să limitezi carbohidrații și să consumi proteine din surse vegetale sau pește și grăsimi bune. Regulile de bază într-o alimentație sănătoasă constau în respectarea celor 3 mese principale pe zi. Uită de gustări sau înlocuiește-le cu un pumn de migdale sau nuci.

Mulți oameni reușesc să piardă kilograme cu ajutorul postului intermitent. Acesta este util nu doar pentru a slăbi, ci și pentru a îmbunătăți starea de sănătate. Încearcă să păstrezi o pauză de minim 14 ore între masa de seară și micul dejun de a doua zi și vei vedea că rezultatele încep să apară.

Și nu în ultimul rând, bea 40 ml de apă pe kilogram corp, pe zi și menține-te hidratat și sănătos. Apa te ajută să elimini toxinele și să revii în formă mult mai repede.

loading...