Cum să-ți gestionezi emoțiile când joci poker

Postat la: 14.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum să-ți gestionezi emoțiile când joci poker

Gestionarea emoțiilor contribuie din plin la rezultatele pe care le ai când joci poker. De multe ori, modul în care îți ții emoțiile în frâu face diferența între un rezultat bun și unul slab. Sunt mulți jucători talentați care nu au reușit pe termen lung tocmai pentru că mentalul lor nu a fost cel mai bun.

Acesta este și motivul pentru care numeroși jucători profesioniști aleg să facă ședințe la psiholog sau la mental coach. Cu ajutorul sprijinului profesionist, ei reușesc să înțeleagă mai bine trăirile pe care le au în anumite momente, cum să își calmeze nervii ori cum să depășească anxietatea. În funcție de miza jocului, toate aceste stări sunt firești, însă important este să treci peste ele și să te bucuri de fiecare moment la masa de poker.

Nu contează că joci într-un cazinou real sau pe o platformă de poker online, emoțiile pot apărea oricând. Fac parte din jocul de poker și sunt absolut firești. Tot ce vei învăța din acest articol te poate ajuta să-ți gestionezi emoțiile mai bine la turneele live și nu numai.

Foto poker aici

1. Nu te gândi la mâinile din trecut, ci doar la prezent
2. Nu juca pe sume pe care nu ți le poți permite să le pierzi
3. Adaptează-te la mediul în care joci
4. Nu pune presiune pe tine
5. Joacă odihnit și stabilește cât ești dispus să rămâi la masă

O mare greșeală comisă de mulți jucători este că le rămân în minte anumite mâini în care puteau face mai mult sau pe care le-au pierdut deși aveau cărți foarte bune. Aceasta este o problemă peste care mulți nu pot trece. Este complet eronat să te mai gândești la ceva ce a fost în trecut deoarece nu mai poți schimba. Dacă mintea ta rămâne blocată pe un anumit moment, creierul tău nu va putea să se concentreze pe ce se întâmplă în prezent. Astfel există șanse mari să iei decizii proaste în continuare. Și știi cum se traduce acest lucru în poker? Vei pierde jetoane după jetoane dacă nu vei trece repede peste un moment în care ai pierdut. Rămâi ancorat în prezent și gândește-te doar la cei de făcut de acum înainte.

De cele mai multe ori emoțiile sunt cu atât mai mari cu cât și mizele cresc. Dacă știi că ai mizat deja sume foarte mari, cu atât intervine și presiunea de a nu pierde. Iar acest lucru este greșit. Pokerul trebuie privit ca o experiență în sine, ca un joc distractiv. Mizele nu sunt atât de importante. Poți să joci poker oricare ar fi bugetul tău, fără să aloci sume considerabile. Pe site-urile de poker online poți să încerci turnee și partide de poker cu mize de doar câțiva cenți sau chiar turnee freeroll. Iar dacă îți dorești să simți adrenalina premiilor mari, o poți face și fără să achiți tu un buy-in mare. Pentru că își doresc ca toată lumea să se bucure de poker la cel mai înalt nivel, operatorii online au introdus sateliți de calificare la turnee mari. Așadar, bucură-te de poker pe sume care nu îți vor afecta viața de zi cu zi și distrează-te responsabil.

În cazul în care joci într-un cazinou sau într-un club de poker, s-ar putea ca întreg peisajul să ți se pară un pic copleșitor la început. Din acest motiv este indicat să ajungi mai devreme pentru a te adapta cu întreg decorul. Conceptul de a juca live îți va da cu siguranță o stare de bine pentru că este o experiență inedită. 

În momentul în care începi să joci poker, este teribil dacă pui presiune pe tine. Dacă începi să îți spui că "trebuie să câștig sau trebuie să ajung la masa finală" putem spune deja că ai început cu stângul. Nu vei face decât să pui o presiune suplimentară pe tine. Astfel vei ajunge să fii dezamăgit de două ori mai mult dacă nu vei avea rezultatul dorit. Bucură-te de momentele la masă și privește eventualele câștiguri ca pe un bonus. Gestionează-ți cu atenție bugetul în așa fel încât, dacă ți se întâmplă să pierzi, să nu fii afectat din punct de vedere financiar.

VIDEO AICI

De multe ori, cu cât suntem mai obosiți, cu atât ne este mai greu să ne gestionăm emoțiile. Din acest motiv e indicat să fii odihnit când joci poker. Studiază înainte să participi la un turneu pentru a vedea care este structura sa, în așa fel încât să știi care ar fi durata maximă. Dacă îți place un joc mai rapid, există suficiente variante din care poți alege pentru a nu sta ore în șir la masă.

loading...
PUTETI CITI SI...