Cresc tensiunile dintre SUA și Rusia. Batalioane de soldați trimise de urgență în Polonia

Postat la: 12.06.2019 10:53 | Scris de: ZIUA NEWS

Cresc tensiunile dintre SUA și Rusia. Batalioane de soldați trimise de urgență în Polonia

Oficialii americani spun că Statele Unite își vor suplimenta trupele din Polonia cu aproximativ 1000 de soldați, precum și cu drone inteligente tip Reaper. Totul pe fondul intensificării activității militare, din Europa, a Rusiei.

Suplimentarea contingentului militar vizează îmbunătățirea capacitatea Poloniei de a se apăra pe fondul îngrijorărilor legate de activitatea militară a Rusiei, au afirmat oficialii S.U.A. Decizia de a extinde prezența militară a Americii în Polonia vine după luni de lobby-uri de către liderii polonezi care sperau să aibă o bază americană în țara lor. În prezent, există aproximativ 4500 de soldați americani care se rotesc în mod curent în și din Polonia.

Noile planuri solicită și construirea unui nou centru de instruire în Drawsko Pomorskie și facilități suplimentare în viitor. Oficialii americani au declarat că dronele Reaper vor fi folosite pentru a oferi o mai mare inteligență electronică Poloniei.

Miercuri, președintele Donald Trump se întâlnește cu președintele polonez Andrzej Duda la Casa Albă. Un purtător de cuvânt al lui Duda a spus că negocierile pentra marirea numarului de trupe americane în Polonia au avut succes. La începutul acestui an, liderii polonezi au declarat că, în mod ideal, ar dori o bază permanentă care ar putea fi numită „Fort Trump". Dar consolidarea actuală a rotației militare a SUA a fost întotdeauna văzută ca o mișcare mai realistă. După anexarea de către Rusiei a Peninsulei Crimeea în 2014, SUA a crescut din nou activitatea militară în Europa, în parteneriat cu aliații NATO. Aceasta include staționarea a patru grupări militare multinaționale în patru țări estice ale alianței, Polonia, Estonia, Letonia și Lituania, conduse de S.U.A., Marea Britanie, Canada și Germania.

Țările est-europene au cerut SUA și NATO o protecție mai mare, îngrijorate fiind că ar putea deveni următoarea țintă a avansului militar al Rusiei. Creșterea numărului forțelor americane din această regiune reflectă și noua strategie națională de apărare a Americii care declară că competiția de mare putere cu China și Rusia este o prioritate de vârf. Un oficial al administrației a declarat marți că SUA dorește să sublinieze angajamentul său față de apărarea regiunii și a declarat că Polonia este un partener cheie.

loading...