Costel Alexe a reușit să învingă caracatița de la Complexul Energetic Hunedoara. Ministrul Mediului a aflat că administratorul judiciar avea alte interese

Postat la: 21.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Costel Alexe a reușit să învingă caracatița de la Complexul Energetic Hunedoara. Ministrul Mediului

Unul dintre cei mai performanți miniștri PNL, Costel Alexe, a reușit să opreasca activitățile contrare intereslor statului de la Complexeul Energetic Hunedoara (CEH) și este pe cale să obțină o nouă victorie pentru a înlocui administratorul și lichidatorul jucidiar de la la CEH. Ministrul Mediului a luat hotărârea să înlocuiască Expert insolvență SPRL, după ce a aflat că administratorul judiciar nu avea de gând să redreseze complexul strategic pentru România, ci doar să încaseze 30.000 euro pe lună.

Unul dintre motivele care stau la baza acestei decizii curajoase luate de ministrul Mediului, Costel Alexe, în pofida presiunilor din jurul acestui contract, este incompabilitatea administratorului judiciar Expert Insolvență S.P.R.L. prevăzuta la art. 28 alin. (4) din O.U.G. nr. 86/2006. Potrivit textului de lege mai sus menționat, „Practicianul în insolvență nu poate fi concomitent administratorul judiciar sau lichidator al unui debitor și al creditorului acestuia", se scrie in Gandul.ro.

În speță, situația de fapt care confirmă existența acestui conflict de interese are puncte de reper incontestabile. Societatea Axis Corporate Security S.R.L. este în procedură de insolvență în Dosarul nr. 3781/97/2015, aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara. În cadrul acestei proceduri, Expert Insolvență S.P.R.L. a fost desemnat în calitate de administrator judiciar al Axis Corporate Security S.R.L. (Sentința nr. 95/F/CC/28.07.2015 și confirmat prin Procesul-verbal al ședinței adunării creditorilor din 06.10.2015 publicat în B.P.I. nr. 16851/07.10.2015). Societatea Axis Corporate Security S.R.L. este creditor al Societății Complexul Energetic Hunedoara S.A. - în insolvență cu o creanță în cuantum de 53.564,45 lei, conform Titlului executoriu reprezentat de Hotărârea definitivă nr. 66 / 28.01.2019, pronunțată în dosarul nr. 5832/278/2018.

De altfel, acest aspect este prezentat chiar de administratorul judiciar Expert Insolvență în cadrul Rapoartelor de activitate întocmite pe parcursul anului 2019 și 2020 și publicate în Buletinul Procedurilor de Insolvență. Aceeași situație reiese, totodată, și din tabelul creditorilor Societății Complexul Energetic Hunedoara S.A - anexă la Notificarea privind deschiderea procedurii generale de insolvență Nr. 6538/27.11.2019, publicată în B.P.I. Nr. 22671/28.11.2019. Axis Corporate Security S.R.L. apare la nr. crt. 37 în calitate de creditor al debitoarei Complexul Energetic Hunedoara S.A., aflată în insolvență.

Cu toate acestea, deși creditor al Societății Complexul Energetic Hunedoara S.A. și ambele având același administrator judiciar, acesta - în calitate de reprezentant legal al creditoarei Axis Corporate Security S.R.L. - în mod abuziv nu a depus cerere de admitere a creanței împotriva debitorului Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A.. Asta în pofida faptului că respectiva creanță sa este una certă, constatată chiar printr-un titlu executoriu. Totodată, documentele întocmite și publicate în B.P.I. în procedura insolvenței Societății Complexul Energetic Hunedoara S.A., precum și cele din cadrul procedurii insolvenței Axis Corporate Security S.R.L. sunt semnate de același administrator judiciar Expert Insolvență S.P.R.L.

loading...
PUTETI CITI SI...