Coronavirus în Italia: Infracțiunile au scăzut cu peste 60% de când a fost impusă carantina

Postat la: 27.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Coronavirus în Italia: Infracțiunile au scăzut cu peste 60% de când a fost impusă carantina

Infracțiunile comise în Italia au scăzut cu peste 60% de când țara e închisă, cu o excepția infracțiunilor informatice, unele având ca țintă minorii.

Infracțiunile au scăzut cu 64% în primele 22 de zile ale lunii martie 2020 față de aceeași perioadă din anul trecut. Au scăzut toate tipurile de infracțiuni, începând cu criminalitatea stradală, dar nu și infracțiunile informatice și, în special, solicitarea online a minorilor.

Obligația de a rămâne acasă presupune mai mult timp petrecut în fața computerului, iar „pedofilii care folosesc rețelele sociale pentru identificarea victimelor profită de atitudinea tinerilor de a posta o mare parte din viața lor publică și privată, oferind astfel o serie întreagă de date prețioase".

Serviciile precum WhatsApp, Snapchat, Telegram și cele de mesagerie sunt alese de pedofili ca „teritorii de vânătoare" unde își caută potențiale victime. Sunt în creștere și tentativele de înșelătorie electronică, respectiv strângerile false de fonduri sau site-urile false pentru vânzarea de măști și produse sanitare. În schimb, violențele în familii s-au redus cu 43,6 la sută.

loading...
PUTETI CITI SI...