Comisia Europeană cere imperativ digitalizarea pașapoartelor și a cărților de identitate in zona Schengen. Deci si in România

Postat la: 09.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Comisia Europeană cere imperativ digitalizarea pașapoartelor și a cărților de identitate in zona Schengen. Deci si in România

Comisia Europeană a propus digitalizarea pașapoartelor și a cărților de identitate pentru oricine intră sau iese din zona Schengen.

Credențialele de călătorie digitale sunt o versiune digitală a datelor stocate pe pașapoarte și cărți de identitate. Acestea includ informațiile conținute în cipul pașaportului sau al cărții de identitate, inclusiv o imagine facială a titularului, dar nu și amprentele acestuia.

Un document de călătorie digital poate fi stocat pe un telefon mobil și, odată disponibil, în aplicația de călătorie digitală a Uniunii Europene. Aplicația de călătorie digitală a UE va fi disponibilă pentru toți cetățenii UE și non-UE cu pașaport biometric sau carte de identitate UE care călătoresc spre sau dinspre Zona Schengen.

Datorită aplicației, călătorii vor putea crea acreditive digitale de călătorie și vor putea trimite în avans planurile și documentele de călătorie autorităților de frontieră. Aplicația va necesita consimțământul utilizatorului înainte de a procesa datele personale. Consiliul UE și Parlamentul European urmează să ajungă la un acord privind propunerile. Odată adoptată, aplicația de călătorie digitală a UE și standardele tehnice necesare vor fi dezvoltate.

loading...
PUTETI CITI SI...