Comandantul pescadorului din Turcia prins la braconat în Marea Neagră a fost arestat preventiv

Postat la: 23.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Comandantul pescadorului din Turcia prins la braconat în Marea Neagră a fost arestat preventiv

Comandantul pescadorului prins la braconat în Marea Neagră a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar ceilalţi marinari au intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, fiind la rândul lor cercetaţi pentru comiterea mai multor infracţiuni.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanta, au început cercetările în cazul ambarcaţiunii interceptate, luni, în Marea Neagră.

Opt marinari, cetăţeni turci, cu vârste cuprinse între 21 şi 45 de ani, sunt anchetaţi pentru"pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie", "pescuit ilegal şi pescuit neraportat al calcanului", "distrugerea sau avarierea unei nave ori a încărcăturii acesteia", "conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător", "pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit", scrie News.ro.

Marţi, pentru şase dintre ei au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, iar miercuri au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a comandantului ambarcaţiunii, iar ceilalţi marinari turci au intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Luni, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Marea Neagră un pescador turcesc aflat la braconat în apele teritoriale ale României.

Echipajul pescadorului, format din opt marinari, nu s-a supus somaţiilor legale ale poliţiştilor de frontieră şi a încercat să scape de urmărirea navelor PFR, fapt pentru care oamenii legii au folosit gradual armamentul de la bordul navei, reuşind astfel oprirea pescadorului turcesc.

Trei dintre cei aflaţi în pescador au fost răniţi uşor. După ce echipajul pescadorului a fost transferat pe o navă a Gărzii de Coastă, ambarcaţiunea turcească s-a scufundat.

loading...
PUTETI CITI SI...