Civilizație necunoscută, veche de peste 4.000 de ani, descoperită în America de Sud

Postat la: 06.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Civilizație necunoscută, veche de peste 4.000 de ani, descoperită în America de Sud

Cercetătorul principal José Miguel Pérez-Gómez a explicat că desenele au fost create de o nouă cultură de vânători-culegători care s-au stabilit în zonă la sfârșitul pleistocenului. Acești primii coloniști și-au extins în cele din urmă prezența în alte părți ale regiunii, inclusiv în bazinul Amazonului.

Desenele, realizate folosind ocru roșu, un pigment natural cu o nuanță portocalie, includ motive precum frunze și simboluri în formă de bâtă care ar putea reprezenta vânători de succes. Aceste desene antice oferă informații despre aspecte ale vieții precum nașterea, bolile, natura și ritualurile de vânătoare.

Locația muntelui, situat între două râuri și de-a lungul unei rute naturale de migrație a vânatului, sugerează o semnificație în peisajul cultural similară cu semnificația bisericilor pentru oamenii din zilele noastre, potrivit Live Science.

Situl de artă rupestră conservat, care acoperă o suprafață mai mare decât țări precum El Salvador sau Belgia, are potențialul de a face mai multe descoperiri în urma explorărilor ulterioare. Cercetătorii au găsit, de asemenea, graffiti datând din 1947, posibil lăsate de exploratorul spaniol căpitanul Felix Cardona Puig, care a întâlnit situl.

Fragmente de ceramică și unelte de piatră găsite în apropiere indică uneltele folosite de vânătorii-culegători care au creat arta. Echipa intenționează să protejeze situl și să colaboreze cu experți din țările învecinate pentru a aprofunda cunoștințele noastre despre aceste grupuri culturale timpurii.

Această descoperire nu numai că umple un gol istoric, dar deschide noi căi pentru studierea stilului de viață și a culturii acestor popoare antice.

loading...
PUTETI CITI SI...