Ciolacu se bagă la greu: Guvernul discută Strategia în domeniul tehnologiilor cuantice și Stocarea datelor biometrice de la cetățeni

Postat la: 21.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Ciolacu se bagă la greu: Guvernul discută Strategia în domeniul tehnologiilor cuantice și Stocarea datelor biometrice de la cetățeni

Guvernul Ciolacu va aproba, în şedinţa de miercuri, printr-o hotărâre, Strategia naţională în domeniul tehnologiilor cuantice (SNTC) pentru perioada 2024-2029.

"SNTC propune aducerea tehnologiilor cuantice la nivelul de aplicabilitate şi contribuţia la dezvoltarea unei lumi mai bine conectate şi mai sigure prin intermediul acestor tehnologii revoluţionare, precum şi consolidarea poziţiei României ca lider în domeniul inovării şi tehnologiei cuantice. Astfel, se propune crearea cadrul naţional privind dezvoltarea tehnologiilor cuantice în vederea valorificării oportunităţilor oferite de acestea. Strategia vizează inclusiv impulsionarea mediului de afaceri naţional şi atragerea de expertiză şi fonduri externe, ambele având capacitatea de a asigura dezvoltarea tehnologică şi economică a României în domeniul tehnologiilor cuantice", se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Executivul va analiza şi un proiect de hotărâre pentru stabilirea specificaţiilor tehnice privind prelevarea şi stocarea electronică a datelor biometrice colectate potrivit dispoziţiilor Legii cetăţeniei române nr. 21/1991, a măsurilor necesare pentru asigurarea securităţii şi confidenţialităţii acestora, a procedurii de prelevare a impresiunilor digitale, a cerinţelor privind calitatea şi standardele tehnice pentru amprente şi imaginea facială, a formei şi conţinutului, specificaţiilor tehnice şi elementelor de siguranţă ale cardului de cetăţenie română, a procedurii de eliberare a cardului de cetăţenie română, precum şi declararea pierderii, furtului şi deteriorării acestuia.

loading...
PUTETI CITI SI...