Ciolacu le-a "luat fața"! Se elimină certificatul verde în România

Postat la: 28.02.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Ciolacu le-a

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că guvernanții vor să ridice cât mai multe din restricţii într-o perioadă cât mai scurtă. Mai mult, certificatul verde pe teritoriul României ar trebui scos în acest moment, mai spune social-democratul.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, spune că, în opinia sa, starea de alertă nu ar mai trebui prelungită. Totuși, acesta arată că este nevoie de unele modificări legislative în ceea ce priveşte personalul sanitar angajat pe perioada stării de alertă sau cheltuielile suplimentare ale spitalelor cauzate de pandemie. În prezent, autorităţile sunt interesate de ridicarea cât mai multor restricţii „într-o perioadă cât mai scurtă", printre care și renunţarea la certificatul verde pe teritoriul României.

„Aş vrea de data aceasta, în acest val cinci, să avem o abordare ca şi în restul Europei. Am văzut în restul Europei cum se scot aceste măsuri. (...) Eu cred că... era pe 6 martie ar fi trebuit să se ridice starea de alertă. Dacă se vor încadra să ia aceste măsuri administrative se termină pe 6, dacă nu, maxim o lună se zile se închid, dar repet: una sunt restricţiile, una e starea de alertă. Ne interesează pe toţi ca să ridicăm cât mai multe din restricţii într-o perioadă cât mai scurtă", a afirmat Marcel Ciolacu.

De asemenea, liderul PSD consideră că România trebuie să renunţe la folosirea certificatului verde. „Ca şi persoană fizică, îmi doresc ca certificatul verde, părerea mea, pe teritoriul României trebuie scos în acest moment, rămânând certificatul verde impus de Uniunea Europeană. Am spus lucrurile acestea în coaliţie şi am văzut că există o acceptare de către toată lumea, dar să aşteptăm şi specialiştii să iasă", a mai spus Marcel Ciolacu.

loading...