„Chiulangiul" Șef Vlad Ionuț Șerbănică, numit „pe merit" politic Director Adjunct la Caraiman

Postat la: 21.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

„Chiulangiul

Într-o mișcare (deloc) surprinzătoare și controversată, Vlad Ionuț Șerbănică, în vârstă de doar 39 de ani, a fost numit Director Adjunct al Direcției Medicale a Clinicii Caraiman, având sub conducerea sa întregul personal medical și auxiliar al instituției, însumând peste 150 de angajați.

Deși această numire a fost etichetată „pe merit", trecutul profesional al lui Șerbanică ridică numeroase semne de întrebare, scrie Ziarul de Investigatii.

Pe lângă funcția recent dobândită, Șerbanică își împarte timpul între propriul cabinet stomatologic de pe Strada Dinicu Golescu și rolul de administrator al firmei private, și primește și un salariu generos de 10.000 de lei lunar de la Caraiman, în ciuda absențelor frecvente de la locul de muncă.

Mai grav, în noua sa poziție, Șerbănică ar trebui să fie cel care își supraveghează propria activitate și să se (auto)sancționeze în caz de abateri, o situație care lasă loc unor evidente conflicte de interese.

Numirea lui Șerbănică în funcția de director medical a fost rezultatul unui schimb de favoruri politice. În schimbul funcției, se zvonește că Șerbanică a promis să folosească influența sa pentru a o menține pe actuala directoare a clinicii Caraiman, Anca Vasilescu Otrok, în funcție.

Otrok, numită de încă primărița Clotilde Armand, ar beneficia astfel de sprijinul politic al lui Șerbanică, o situație ce ridică mari semne de întrebare cu privire la integritatea și legalitatea acestei numiri.

O căutare rapidă pe internet arată că Vlad Ionuț Șerbanică deține un cabinet stomatologic în Sectorul 1 din București, foarte aproape de sediul clinicii medicale Caraiman. Aceasta situație ar putea ridica probleme legate de incompatibilitate, având în vedere funcțiile multiple pe care le deține și posibilele conflicte de interese care decurg din acestea.

În acest context, rămâne de văzut dacă Vlad Ionuț Șerbanică va depune declarația de avere și cea de interese, având în vedere dubla sa calitate. Această situație scoate la iveală încă o dată o practică îngrijorătoare în cadrul subordonatelor Primăriei Sectorului 1, unde incompatibilitățile par a fi trecute cu vederea, iar numirile în funcții de conducere par a fi dictate de conexiuni politice, nu de competență.

Până la 1 noiembrie 2024, când primarul ales George Tuță își va prelua mandatul, se pare că cei aflați încă în funcții de conducere își vor continua activitatea în mod liber, profitând de puterea funcției, numind pe cine vor, în ce funcții vor, bazându-se pe legături politice și personale.

loading...
PUTETI CITI SI...