Cercetatorii au creat, din greseala, cel mai negru material. De ce e importanta descoperirea

Postat la: 18.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Cercetatorii au creat, din greseala, cel mai negru material. De ce e importanta descoperirea

Inginerii de la Institutului de Tehnologie Massachusetts (MIT) au creat, din intamplare, cel mai negru material. Acesta poate absorbi 99,995% din lumina pe care o primeste, din orice unghi.

Materialul creat de catre oamenii de stiinta a fost descoperit in mod accidental si este de 10 ori mai negru decat detinatorul recordului de pana acum, arata Newsweek.

Expertii realizau o serie de teste pe materiale conductoare de electricitate. In cadrul unui astfel de experiment, au indepartat un strat de oxid de pe o bucata de aluminiu si l-au inlocuit cu nanotuburi de carbon.

"Imi aduc aminte ca am remarcat cat de intuncecat parea inainte de plasarea nanotuburilor si dupa aceasta parea si mai intunecat", a declarat Kehang Cui.

Observatiile realizate cu ochiul liber s-au confimat apoi, masuratorile aratand ca, intr-adevar, se obtinuse cel mai negru material care exista, cu un grad extrem de ridicat de absorbtie a luminii.

Desi aparent bizara, descoperirea este importanta, pentru ca materialul dezvoltat ar putea avea aplicatii multiple, putand fi folosit inclusiv in constructia telescoapelor, dupa cum se arata intr-un raport publicat de jurnalul ACS-Applied Materials and Interfaces.

loading...
PUTETI CITI SI...