Cel mai vechi schelet de humanoid din lume a fost găsit in România. Omul de Bugiulesti e datat 2 milioane de ani in urmă

Postat la: 16.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Cel mai vechi scehelet de humanoid din lume a fost găsit in România. Omul de Bugiulesti e datat 2 milioane de ani in urmă

Cel mai vechi schelet de humanoid cunoscut la ora actuală a fost găsit în Valcea, supranumit „Pescarul de la lacul Getic" sau "Omul de Bugiuleşti", datat la circa 2 milioane de ani.

Descoperirea avut loc în anul 1962 de o echipă de cercetători condusă de istoricul, antropologul şi arheologul Constantin Nicolae-Plopşor care a făcut o descoperire ştiintifică remarcabilă. In poza de mai sus se vede o mână umană, găsită in mâl pietrificat, după deschiderea şantierului de la Bugiuleşti, din comuna valceana Tetoiu, unde specialiştii români au scos la iveală un depozit osteologic impresionant.

Este vorba de 23 de mamifere, ale căror rămăşiţe au o vechime de 1,8 - 2 milioane de ani. Cercetătorii au scos la suprafaţă rămăşiţele unei girafe, fosile de maimuţă şi urs. Cea mai importantă descoperire a fost scoaterea la suprafaţă a 3 fragmente de os care aparţin unui humanoid „Omul de Bugiuleşti". Specialiştii au confirmat că rămăşiţele descoperite în judeţul Valcea au o vechime de aproximativ două milioane de ani.

loading...
PUTETI CITI SI...